Zeumeren

Nieuws

Laatste nieuws

29-11-2018

Goede samenwerking zorgt voor aanpak overlast recreatiegebied Zeumeren

Op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen was in het verleden veel overlast van vernielingen en alcoholmisbruik. In het recreatieseizoen van 2018 is er een nauwere samenwerking opgestart tussen de gemeente Barneveld en terreineigenaar Leisurelands om de overlast aan te pakken. De resultaten zijn veelbelovend. Er zijn tientallen waarschuwingen en boetes uitgedeeld. Ook kregen meerdere personen een gebiedsverbod. In de praktijk is minder overlast geconstateerd en ook is de hoeveelheid zwerfvuil afgenomen. 

Lees meer

19-10-2018

Waarschuwing voor blauwalgen op Zeumeren

Leisurelands heeft blauwalgen aangetroffen op Zeumeren en adviseert bezoekers om contact met de blauwalgen te vermijden en honden er niet in te laten zwemmen of van te laten drinken. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water en zijn door hun blauwgroene kleur goed te herkennen. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die naar het licht groeien doordat het water als gevolg van de lange zomer warmer is dan gebruikelijk. Leisurelands heeft waarschuwingsbordjes geplaatst.

Lees meer

25-09-2018

Start laagseizoen op 1 oktober

Op maandag 1 oktober a.s. gaat het laagseizoen van start op de recreatiegebieden van Leisurelands. Vanaf deze datum zijn honden weer welkom. Het hondenseizoen loopt tot en met 30 april 2019. Daarnaast gaat het laagtarief parkeergeld in. 

Lees meer

04-09-2018

Laagseizoenactie parkeerpas van start!

Bestel nu extra voordelig de parkeerpas van het seizoen 2018-2019 tijdens de laagseizoenactie (najaarsactie). Deze parkeerpas is geldig van 1 oktober 2018 tot en met 30 april 2019. Ideaal dus als u in het laagseizoen de recreatiegebieden van Leisurelands veelvuldig bezoekt. Tijdens de laagseizoenactie kost de parkeerpas slechts € 32,50. Voor deze actie geldt: op = op!

Lees meer

28-08-2018

Barbecueën op kolen weer toegestaan

Sinds 24 juli j.l. was er een verbod op het barbecueën op hout, houtskool of briketten op de recreatiegebieden van Leisurelands in verband met droogte. Barbecueën op gas was wel toegestaan. Inmiddels is fase 1 door de veiligheidsregio (brandweer) ingesteld waardoor er weer gebarbecued mag worden op kolen e.d.

Lees meer

01-08-2018

Geen reden tot paniek: zwemwaterkwaliteit Zeumeren is goed

Op de website van het AD is een bericht verschenen dat er blauwalg zou zijn aangetroffen op recreatiegebied Zeumeren. Dit bericht is echter niet waar. De zwemwaterkwaliteit van Zeumeren is goed. Afgelopen maandag, 30 juli 2018, is er nog bemonsterd en hieruit is gebleken dat het zwemwater goed is.

Lees meer

24-07-2018

Barbecueën? Neem uw gasbarbecue mee!

De recreatiegebieden van Leisurelands lenen zich bij uitstek voor een gezellige barbecue. In verband met de droogte is het vanaf heden alleen nog toegestaan om te barbecueën op gas. De veiligheidsregio (brandweer) heeft fase 2 toegekend waardoor koken op vaste brandstoffen zoals hout, houtskool of briketten verboden is.

Lees meer

23-07-2018

Jongeren krijgen terreinverbod voor overlast op recreatiegebied Zeumeren

Op maandagavond 16 juli jl. is een groep jongeren een terreinverbod opgelegd na het veroorzaken van overlast op recreatiegebied Zeumeren. De groep was de afgelopen periode al vaker in het vizier van de BOA’s van de gemeente Barneveld en Leisurelands geweest. Overtredingen als geluidsoverlast, baldadigheid en het voorhanden hebben van glas en alcohol zijn hierbij waargenomen. Samen met de politie hebben de BOA’s van Leisurelands de veroorzakers aangepakt. De jongeren zijn nu zes maanden niet meer welkom op Zeumeren.

Lees meer

03-07-2018

Bereikbaarheid Zeumeren tijdens opbouw Gelderpop

I.v.m. de opbouw van het festival Gelderpop a.s. zaterdag is Zeumeren momenteel beperkt beschikbaar. Het jongerenstrand is deze dagen dan ook gesloten voor recreanten, het kinderstrand is wel geopend. Aangezien het de komende dagen stralend weer wordt raden we strandbezoekers aan om gebruik te maken van onze recreatiegebieden Bussloo, Strand Nulde of Zandenplas. Tijdens de op- en afbouw zijn Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren, Waterski en SchatEiland Zeumeren gewoon bereikbaar.

Lees meer

29-06-2018

Bereikbaarheid Zeumeren tijdens Gelderpop op 7 juli a.s.

Op zaterdag 7 juli a.s. vindt de eerste editie van Gelderpop plaats op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen/ Barneveld. Met diverse artiesten zoals BLØF, Chef ‘Special, Miss Montreal, Di-rect, Handsome Poets en Wulf wordt het een zomerse, muzikale dag! Tijdens het evenement zijn alle stranden op Zeumeren gesloten en niet beschikbaar voor dagrecreatie. Daarnaast zijn SchatEiland, kiosk en Lounge&Sport Paviljoen Zeumeren deze dag gesloten. De waterskibaan is uitsluitend geopend voor abonnementhouders. De organisatie van Gelderpop verwacht zo’n 8.000 bezoekers.

Lees meer