Volgende stap in kwaliteitsimpuls Mookerplas: Nieuwe parkeerplaats en vernieuwde botenhelling geopend

23 april 2024

MOOKERPLAS, MOOK EN MIDDELAAR - Vandaag zijn de nieuwe parkeerplaats en vernieuwde botenhelling op Mookerplas officieel geopend. De parkeerplaats maakt het parkeren op Mookerplas nog aantrekkelijker en beter, zo zijn er nu ook speciale plekken voor mindervaliden en gebruikers van de botenhelling. Ook is er een nieuw parkeersysteem geïnstalleerd, waardoor parkeren op Mookerplas nog makkelijker en sneller is geworden.
 

De botenhelling is verbreed en voorzien van een nieuwe verharding. Hierdoor kunnen watersporters nu makkelijker hun boot te water laten en ophalen. Ook is er een nieuw aanlegsteiger gebouwd, waar boten veilig kunnen afmeren.

Wethouder Frank Dillerop: "We zijn erg blij met de nieuwe parkeerplaats en botenhelling. Dit maakt Mookerplas nog toegankelijker voor bezoekers. We hopen dat hierdoor nog meer mensen de prachtige omgeving van Mookerplas komen ontdekken." 

Hans Huisman, operationeel manager van Leisurelands: "De nieuwe parkeerplaats en botenhelling zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van Mookerplas. De druktes en opstoppingen op de parkeerplaats zijn nu verleden tijd. We willen van Mookerplas een plek maken waar iedereen kan genieten van de natuur, recreatie en ontspanning. We zijn nu helemaal klaar voor het zomerseizoen. Wij hebben er zin in!" 

Nieuw parkeersysteem 
Het nieuwe parkeersysteem op Mookerplas is eenvoudig te gebruiken. Bezoekers kunnen parkeren met een kentekenherkenning systeem. Betalen kan contactloos bij het uitrijden of op het strand met een QR-code. Ook is er een Kiss & Ride functie toegevoegd waarbij mensen binnen 15 minuten weer vrij het terrein kunnen verlaten. 

Onderdeel groter plan
De werkzaamheden aan de parkeerplaats en botenhelling zijn onderdeel van een groot plan om Mookerplas te ontwikkelen tot een aantrekkelijke recreatielocatie. De komende jaren worden er nog meer voorzieningen ontwikkeld, zoals een nieuw horecapaviljoen. 

Nieuw strandpaviljoen Grote Siep 
Met de bouw van een nieuw strandpaviljoen komt er jaarrond horeca aan het strand. De nu aanwezige kiosk is vooral open op stranddagen en kent een beperkt aanbod. Veel bezoekers gaven aan behoefte te hebben aan horeca die vaker open is en meer kwaliteit biedt. Aan het strand zal een hoogwaardig strandpaviljoen gerealiseerd worden met aantrekkelijke horeca waar bezoekers van Mookerplas, bewoners van Plasmolen en toeristen uit de omgeving het hele jaar aan het water kunnen genieten van een hapje, een drankje, lunch of diner. Gestreefd wordt naar een start van de bouw op korte termijn.  

Meer informatie 
Meer informatie over de nieuwe parkeerplaats en botenhelling op Mookerplas is te vinden op onze zakelijke pagina.