Agility course

sporten met je hond op stroombroek!

Op de 17 recreatiegebieden kun je samen met je hond heerlijk spelen in het zand en het water. Heb je zin om samen met je hond een nieuwe uitdaging op te zoeken? Maak dan eens gebruik van de agility course op Stroombroek. Agility training is een populaire hondensport bij hondenbezitters. Samen met je hond kun je de uitdaging aangaan en obstakels trotseren.

Wat is een Agility course?

De agility course is een parcours waar je hond behendigheidsoefeningen kan doen. Tijdens een agility training navigeert je hond zich op snelheid en op commando door het parcours. Deze gaan van springen en bukken tot rennen en balans houden. Jij begeleidt je hond in het trotseren van de obstakels. Een leuke uitdaging voor jullie beiden dus!

Hoe kun je het best oefenen met jouw hond?

Waarom is trainen op een agility course een leuke uitdaging?

De agility course is voor honden van alle rassen en maten geschikt. Voor elke hond is het een leuke activiteit! Tijdens een agility training ontwikkelt je hond meer behendigheid en uithoudingsvermogen. Dit houdt je hond fysiek fit. Daarnaast is behendigheidstraining mentaal gezond. De oefeningen vergen namelijk concentratie en geheugen van je hond. Omdat jij en je hond tijdens de oefeningen samenwerken, versterkt jullie band. Naast dat je hond dolle pret heeft en energie kwijt kan, is het een supergezonde hondensport dus! 

Ontwerpster van ...

Sanne van den Akker is de ontwerpster van de agility course op Stroombroek! Ze kreeg de opdracht om een behendigheidstoestel voor honden te ontwerpen toen ze nog een student was op de vakschool SintLucas in Boxtel. Nu 1,5 jaar later staat haar project daadwerkelijk op Stroombroek! Een supertof project Sanne!