Verbod op jetski's op Rhederlaag

1 maart 2024

RHEDERLAAG - Lathum/Giesbeek, maart 2024 - De gemeente Zevenaar, Politie, Rijkswaterstaat en Leisurelands hebben gezamenlijk besloten om vanaf maart 2024 weer een verbod in te stellen op het varen met jetski's op recreatiegebied Rhederlaag. Rijkswaterstaat en Leisurelands plaatsen om dit bekend te maken ook borden waarop het verbod aangegeven is. Dit besluit is genomen vanwege de toenemende overlast en gevaarzetting voor overige watergebruikers op het recreatiegebied.

Overlast en gevaarzetting
De afgelopen jaren is er een toename gezien van het aantal jetski's op de Rhederlaag. Dit heeft geleid tot klachten van omwonenden en andere watergebruikers, zoals zwemmers, vissers en gebruikers van pleziervaartuigen. Jetski's veroorzaken geluidsoverlast en golfslag, die gevaarlijk kunnen zijn voor andere recreanten.

Handhaving
Het verbod op jetski's op de Rhederlaag zal worden gehandhaafd door de politie en Rijkswaterstaat. Op overtreding van het verbod staat een boete. Op het moment bedraagt deze 260 Euro exclusief de administratiekosten. Overigens geldt deze boete ook voor andere vormen van snelvaren, wat al niet toegestaan was op Rhederlaag.

Alternatieven
Er zijn in de omgeving van de Rhederlaag diverse alternatieve locaties waar jetskiën wel is toegestaan. Meer informatie over deze locaties en de regels die daar gelden is te vinden de website van Rijkswaterstaat.