Veluwe aan Zee

heeft het allemaal

DE MOOISTE KUST VAN NEDERLAND

Weet je dat aan de rand van de Veluwe een prachtige Veluwse kust ligt? Misschien wel de mooiste kuststrook van Nederland. En centraal hierin ligt Veluwe aan Zee, een plaats met prachtige stranden en activiteiten waar iedereen welkom is.

Strand Horst en Strand Nulde zijn in de regio bekende locaties en populair bij veel watersportliefhebbers. Landelijk gezien zijn de plaatsen vrij anoniem en zijn we opzoek gegaan naar een sterkere naam. Daarom heet het recreatiegebied vanaf begin juli 2022 Veluwe aan Zee. De nieuwe naam moet over vijf jaar net zo ingeburgerd zijn als De Veluwe en de aantrekkingskracht hebben van de Noordzeekust!

Veluwe aan zee wordt een verblijfsgebied voor 365 dagen per jaar. Iedereen is welkom om te recreëren. Of je komt om te kitesurfen, aan het strand te liggen of een bakje koffie wil drinken op het terras. De deelstranden krijgen een thema om ze meer onderscheidend van elkaar te maken. Het sport en surfstrand zie je ook terug in de speeltoestellen. Het strand bij Fundustry wordt ingericht voor groepsuitjes, bijvoorbeeld met sportvoorzieningen zoals een volleybalveld. Bij Veluwe aan Zee – zuid (nu Strand Nulde) komt een kinderstrand met speeltoestellen en een meer Ibiza-achtig strand met loungesetting. Zo kun je logische keuzes maken waar je heen wilt. ’s Ochtends met de kinderen naar het strand en ’s middags in een hippere omgeving een cocktail drinken.

De speelstranden

Adres: Strandboulevard, Putten

Op zoek naar een gezelllig familiestrand in het hart van Nederland? Kom langs bij Veluwe aan Zee Speelstrand en ervaar het beste van twee werelden - de prachtige natuurlijke schoonheid van de Veluwe en de ontspannen sfeer van een strandbestemming.

Het is de ideale plek voor gezinnen, een kleine en overzichtelijk strand wat een veilige omgeving is voor kinderen. Voor de jongere bezoekers is er een speciaal ingerichte speelzone met allerlei attracties en speeltoestellen. Ze kunnen hun energie kwijt in de speeltuin, ravotten op het springkussen of zich vermaken met het spelen van beachvolleybal of voetbal. Ons doel is om kinderen een veilige en avontuurlijke omgeving te bieden waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Als je trek hebt gekregen, hoef je je geen zorgen te maken. Bij Strandpaviljoen Nulde genieten van ijskoude ijsjes, verfrissende drankjes en smakelijke snacks. Ontspan op het Ibiza-terras terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het strand.

Veluwe aan Zee Speelstrand is gemakkelijk bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. Of je nu met de auto, fiets of het openbaar vervoer komt, je kunt moeiteloos bij ons terecht voor een dag vol plezier en ontspanning.

Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan Veluwe aan Zee Speelstrand en beleef een dag vol avontuur, ontspanning en gezelligheid. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Smeer je in!

Wij doen mee aan de campagne 'Zorg dat je smeert' van Zilveren Kruis!

Lig je lekker aan het strand en voel je de sterke zonnestralen op je huid? Smeer je goed in om gezondsheidsrisico's te beperken. Om het smeren te stimuleren plaatst Zilveren Kruis op ruim 80 locaties door Nederland smeerpalen met zonnebrandcrème!

Op Velwue aan Zee staat op het Speelstrand een zonnebrandpaal. 

Lees meer over de campagne

Wat gaat er nog meer gebeuren?

Op de Veluwe zijn jaarlijks zo’n 7.4 miljoen toeristische overnachtingen en 200 miljoen dagbezoekers. Veluwe aan Zee heeft jaarlijks al zo’n 600.000 jaarlijkse bezoekers. De ambitie is om te groeien naar 1 miljoen jaarlijkse strandbezoekers.  

Met 2 hotels, een evenementenhal, 2 jachthavens, 3 vakantieparken, horeca, dagactiviteiten en diverse winkels is het aanbod aan het einde van de projectperiode enorm. Er komen verschillende deelgebieden waar verschillende doelgroepen terrecht kunnen voor activiteiten. Bekijk hieronder de deelgebieden:

  • Surfstranden
  • Centrum-Noord
  • Hotel en evenementencentrum
  • Vriendenstranden
  • Natuurgebied Veluwse Kust
  • Sunset Beach
  • Centrum-Zuid
  • Speelstranden

 

Ontdek meer