Skatespektakel bij feestelijke opening op Wylerbergmeer

21 november 2023

BEEK - Met een skate contest, live DJ en versgebakken pizza’s wordt ‘Wylerpark’, een nieuw skatepark op recreatiegebied Wylerbergmeer, zaterdag 25 november officieel geopend. Vanaf 13:00 uur is iedereen welkom om bij de feestelijke opening van deze nieuwe trekpleister, die een bijzonder verhaal kent, een kijkje te komen nemen.

Voor en door jongeren
Wylerpark is een initiatief van jongeren uit de regio. Urban sport en met name skateboarden is er geliefd; het gebrek aan de bijbehorende skatevoorzieningen bewoog een groep jongeren uit Beek om aan te kloppen bij Forte Welzijn. Ze spraken met sociaal werkers en kregen vanuit de gemeente Berg en Dal de vraag om mee te denken over de mogelijke faciliteiten en locatie van een skatepark. De locatiekeuze viel al snel op het groene en toegankelijke recreatiegebied Wylerbergmeer. Samen met Leisurelands, de beheerder van het gebied, zijn de plannen voor Wylerpark verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Grootste gratis sportschool van Gelderland
Mede door gratis faciliteiten zoals Wylerpark lenen de recreatiegebieden van Leisurelands zich bij uitstek voor sport en bewegen. Het beweegaanbod is groeiende en laat zich kenmerken door laagdrempeligheid, diversiteit en natuurlijk de groene omgeving. Kees Rutten, directeur van Leisurelands: 'Bewegen is leuk en gezond! Wylerpark past in een reeks nieuw geopende plekken voor urban sport waarmee Leisurelands beweging wil stimuleren. Wat Wylerpark uniek maakt is het initiatief vanuit de doelgroep zelf. Voor zulke initiatieven, die ontzettend positief zijn voor de betrokkenheid bij de plek, staan wij altijd open. Leisurelands bewijst hiermee de grootste gratis sportschool van Gelderland te zijn.'

Bomvol programma
De feestelijke opening zal beginnen met een korte openingshandeling waarbij onder anderen wethouder Irma van de Scheur aanwezig zal zijn. Zodra de openingshandeling erop zit zal de skate contest beginnen! Tientallen getalenteerde skaters doen mee en zullen de toeschouwers trakteren op een gaaf geheel, onder het genot van muziek verzorgd door een DJ. Het skatespektakel is niet de enige traktatie: ook de inwendige mens wordt verzorgd. In de openluchtpizzeria van Roberto's Pizza Party worden verse pizza's gebakken waarvan iedereen gratis een slice kan eten.