Groene Heuvels Wordt Een Gebied Vol Beleving

2 april 2024

GROENE HEUVELS, EWIJK - Op 1 april kondigde Leisurelands aan dat er structuren zijn gevonden die duiden op de aanwezigheid van een festivalterrein uit de Romeinse tijd. Helaas blijkt dat de structuren toch eerder gedateerd moeten worden in de huidige tijd. Toch mag dit de pret niet drukken, er is genoeg te beleven op Groene Heuvels.

Meer ruimte voor evenementen

De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor de Groene Heuvels waarbij ook voor de toekomst geborgd is dit er evenementen kunnen plaatsvinden. Gelijktijdig heeft gebiedseigenaar Leisurelands aangekondigd het gebied aantrekkelijker te maken voor bezoek van dagrecreanten.

Jaarrond beleving
Niet alleen tijdens evenementen, maar het hele jaar is het gebied aantrekkelijk. Dagrecreanten zullen vanaf dit voorjaar ook verrast worden tijdens hun bezoek. Zo is er een nieuw strandpaviljoen dat geheel in festivalsferen is. Daarnaast wordt op de Groene Heuvels een grote belevingsmuur gemaakt waar doorheen gekropen kan worden, opgeklauterd en overheen gewandeld. Er zijn 2 toiletvoorzieningen waarvan 1 gloednieuw en beide zijn bekleed door kunstenaarscollectief ATM uit Amersfoort. De 120.000 dagelijkse automobilisten zullen verrast worden door het nieuwe naamkunstwerk aan de A50. Al deze elementen zijn ontwikkeld en gebouwd door de Amersfoortse kunstenaars.

Kunstwerken en openluchttheater
Naast deze bouwwerken zijn er ook andere kunstwerken te bewonderen op de Groene Heuvels. Naast de inmiddels befaamde Metrohalte zijn er diverse houtsculpturen te vinden. Ook kan, net als vorig jaar, gebruik worden gemaakt van theater ’t Konijnenhol. Het gebruik van dit theater is gratis voor non-profit organisaties als verenigingen, scholen en culturele organisaties. Zoals inmiddels vertrouwd vindt op het gebied van 5 tot 7 juli het festival Down the Rabbit hole plaats waarin het theater ook een plaats heeft.

Voordelig bezoeken
Voor bezoekers die van al dit moois willen genieten biedt Leisurelands de Leisurepas aan, met deze pas kunnen bezoekers onbeperkt parkeren op Groene Heuvels en 16 andere recreatiegebieden. Daarnaast profiteren ze van verschillende voordelen en aanbiedingen, de zogenaamde ‘Vriendendeals'. De Leisurepas is vanaf nu te koop via onze webshop.