Mookerplas

Huisregels (Terreinreglement)

Op alle recreatiegebieden van Leisurelands geldt het terreinreglement van Leisurelands. Hieronder vindt u de meest voorkomende huisregels op alle recreatiegebieden van Leisurelands.  

 1. Bezoek is toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang. 
   
 2. Aanwijzingen van personeel van Leisurelands dienen altijd onmiddellijk te worden opgevolgd. 
   
 3. Alle voertuigen dienen op de daarvoor bestemde plaatsen te worden geparkeerd.
   
 4. Het is verboden het terrein of de eigendommen van Leisurelands te vervuilen of te beschadigen.
   
 5. Honden zijn van harte welkom in het laagseizoen (1 oktober tot 1 mei), de rest van het jaar is er een hondenverbod van kracht. Hondenbezitters dienen hun hond te allen tijde onder appèl te houden. Indien dit niet toereikend is, dient de hond te zijn aangelijnd.
  Hondenpoep dient door de hondenbezitters zelf te worden opgeruimd.
   
 6. Varen met een gemotoriseerd vaartuig is enkel toegestaan op Mookerplas, Rhederlaag, Strand Nulde, Strand Horst, Surfoever Hoge Bijssel en Nijkerk aan Zee. Voor Mookerplas en Rhederlaag dient u zich te houden aan de maximum snelheid van 9 km per uur. Voor de overige gebieden gelden de regels van Rijkswaterstaat (beheerder van het water). 
  Jetskiën is op geen enkel recreatiegebied toegestaan. 
   
 7. Zeilen en surfen is op alle recreatiegebieden van Leisurelands toegestaan. U dient buiten het zwemgedeelte (afgezet met ballenlijnen) te blijven.
   
 8. Kitesurfen is alleen toegestaan in de kitesurfzone op Strand Horst-Noord.
   
 9. Paardrijden is alleen toegestaan op de ruiterpaden op Bussloo, Heerderstrand en Zandenplas. Ruiters mogen dus niet op de stranden, ligweiden en in het water komen.
   
 10. Vissen is op bijna alle recreatiegebieden van Leisurelands toegestaan. Nachtvissen is alleen toegestaan met toestemming van de hengelsportfederatie. Zie informatie over vissen.
   
 11. Duiken is toegestaan (behalve op Kievitsveld). Voor nachtduiken dient een toestemming te worden aangevraagd. Voor het geven van duikcursussen heeft u eveneens toestemming van Leisurelands nodig. Zie informatie over duiken.
   
 12. Het is aan alle bezoekers en gebruikers van onze recreatiegebieden om medewerkers van Leisurelands en andere bezoekers met wederzijds respect te behandelen. Wederzijds respect betekent: geen geweld, geen grove taal, geen discriminatie, geen racisme, geen intimidatie en begrip voor andermans beleving, gevoelens en eigendommen.

U hebt voorafgaande toestemming nodig van Leisurelands  indien u op één van de recreatiegebieden het volgende wilt doen:

 • Gebruik maken van geluidsversterkers.
 • Reclame verspreiden (bijvoorbeeld flyeren). 
 • Een evenement of activiteit organiseren, zoals feestjes, outdooractiviteiten, zeskampen, sport- en speldagen, wandeltochten, hardloopwedstrijden etc. Klik hier voor meer informatie.
 • Het tegen betaling aanbieden van diensten, activiteiten of producten. Denk hierbij aan hondenuitlaatserviceorganisaties, maar ook aan bootcamptrainingen, volleybaltrainingen en het geven van duikcursussen
 • Een (kamp)vuur stoken.
 • Barbecueën voor groepen vanaf 20 personen. Klik hier om toestemming aan te vragen.