Hambroekplas

Veelgestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij dezelfde vragen van recreanten. Hieronder vindt u een overzicht. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.

Parkeerpas

 1. Ik heb mijn parkeerpas gekocht tijdens de voorverkoopactie in maart of april, maar nog niet ontvangen.
  Leisurelands verstuurt alle parkeerpassen die voor medio april zijn besteld via de webwinkel in de derde week van april toe per post. Na medio april is de verwerkingstijd ca. 5 werkdagen.
  Heeft u geen bevestigingsmail van Leisurelands ontvangen van de door u bestelde parkeerpas en is het geld niet van uw rekening afgeschreven? Dan is er iets mis gegaan met de bestelling. U dient de parkeerpas opnieuw te bestellen via onze webwinkel.
 2. Hoe lang duurt het voordat ik mijn parkeerpas ontvang?
  Houdt u rekening met een verwerkingstijd van ca. 5 werkdagen. Wij doen er alles aan om de parkeerpas z.s.m. toe te sturen. Let op! Tijdens de voorverkoopactie en najaarsactie gelden langere levertijden.
 3. Wat kost een parkeerpas?
  De standaardprijs van een parkeerpas seizoen 2018-2019 is € 47,50. Een trailerpas voor lange voertuigen (6-15 m) seizoen 2018-2019 kost standaard € 92,50. Klik hier voor meer informatie over de parkeerpas en de tarieven.

Klik hier voor een overzicht van veelgestelde vragen met betrekking tot parkeren en de parkeerpas.

Honden

 1. Wanneer is mijn hond welkom op de recreatiegebieden van Leisurelands?
  Honden zijn toegestaan in het laagseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 mei. Uitsluitend voor recreatiegebieden Berendonck (Wijchen), Mookerplas (Plasmolen) en Stroombroek (Braamt) is een aparte hondenzone/ hondenwandelroute ingesteld.
  De zone betreft een minder intensief gebruikt deel van de recreatiegebieden. Het zijn wandelpaden. Honden zijn niet toegestaan op de stranden en lig- en speelweiden en tevens niet in het water. De zone staat ter plekke aangeduid met bebording. 
 2. Is het mogelijk een hondenstrand te creëren in het hoogseizoen?
  In het hoogseizoen, 1 mei tot 1 oktober, zijn honden niet toegestaan op de recreatiegebieden. In verband met strengere Europese richtlijnen voor zwemwater is het niet mogelijk hierop een uitzondering te maken. Daarnaast zijn er nog twee redenen.

  Ten eerste wil Leisurelands met deze maatregel ergernis en overlast voor de andere bezoekers voorkomen.
  Ten tweede is uit onderzoek gebleken dat het in aanraking komen met hondenuitwerpselen met name bij jonge kinderen kan leiden tot klachten zoals griepverschijnselen en buikgriep. Deze klachten zijn gelukkig meestal vrij onschuldig, maar om het risico te verkleinen dat kinderen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, is besloten om op de recreatiegebieden van Leisurelands een algeheel hondenverbod in te stellen in het hoogseizoen (1 mei tot 1 oktober).

De naam RGV

 1. RGV is de oude bedrijfsnaam van Leisurelands. Waar stond de afkorting RGV voor?
  RGV was gewoon een naam en had geen verdere betekenis.
  In het verleden stond RGV voor Recreatie Gemeenschap Veluwe. In 2002 fuseerde RGV met Recreatieschap Nijmegen en omstreken. Toen is de naam Recreatie Gemeenschap Veluwe omgezet naar RGV.

  Sinds 4 maart 2015 is Leisurelands de nieuwe naam van RGV.
  Leisurelands is een privaat bedrijf dat recreatieterreinen in eigendom heeft. Klik hier voor de juridische structuur.