Mookerplas

Honden

In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) zijn honden van harte welkom op alle recreatiegebieden van Leisurelands. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden en hondenpoep op te ruimen. 

In het hoogseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) geldt een hondenverbod op alle recreatiegebieden van Leisurelands.  

Waarom mogen honden niet zwemmen in het hoogseizoen?
Leisurelands heeft hiervoor drie redenen. 

  • Ten eerste wil Leisurelands met deze maatregel ergernis en overlast voor de andere bezoekers voorkomen.
  • Ten tweede zijn er strenge eisen voor de zwemwaterkwaliteit. Leisurelands wil zich hieraan conformeren. Honden(uitwerpselen) kunnen de zwemwaterkwaliteit verminderen.
  • Ten derde is uit onderzoek gebleken dat het in aanraking komen met hondenuitwerpselen met name bij jonge kinderen kan leiden tot klachten zoals griepverschijnselen en buikgriep. Deze klachten zijn gelukkig meestal vrij onschuldig, maar om het risico te verkleinen dat kinderen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, is besloten om op alle recreatiegebieden van Leisurelands een algeheel hondenverbod in te stellen tijdens het hoogseizoen. 

Hondenzone Mookerplas tijdens hoogseizoen 1 mei - 1 okt. 
Tijdens het hoogseizoen is op recreatiegebied Mookerplas een aparte hondenzone ingesteld. De zone bevindt zich buiten het intensieve dagrecreatieterrein (strand en ligweiden) en is te bereiken via de tweede ingang aan de Pastoorsdijk, bij de botenhelling. De hondenzone is ter plekke aangegeven.

Op een kaartje is het deel waar honden niet zijn toegestaan tijdens het hoogseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, met een rood doorzichtig en met stippellijn omkaderd vlak aangegeven.

Klik hier om het kaartje te bekijken.