Mookerplas

Wandelen

U vindt op Mookerplas goede wandelpaden in een aantrekkelijke omgeving. 
Wandelend kunt u een rondje om de plas maken. De paden sluiten ook aan op mooie wandelroutes in de omgeving. Mookerplas is een goed startpunt voor een stevige wandeling in de omgeving met eventueel een verfrissende duik na afloop.

Wandelen met honden
In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) bent u met uw hond(en) van harte welkom op recreatiegebied Mookerplas. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden en hondenpoep op te ruimen.

In het hoogseizoen (van 1 mei tot 1 oktober) zijn honden verboden op de intensief gebruikte delen van dit gebied; op de stranden, ligweiden en omliggende gedeelten mag u niet komen met uw hond(en). Op Mookerplas is daarom een speciale hondenzone ingesteld die u ter plekke met bebording staat aangeduid. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor algemene informatie over honden op de recreatiegebieden van Leisurelands.

PoëziePad Plasmolen
Rondom Mookerplas, langs het wandelpad, vindt u het PoëziePad. Op 17 locaties langs het pad zijn borden geplaatst. De route is circa 4,5 kilometer lang. De start van de route is op de parkeerplaats bij de botenhelling. Het betreft de tweede ingang aan de Pastoorsdijk in Plasmolen, komende vanaf de provinciale weg N271.

De bundeling van de meeste teksten langs de route bestaat behalve uit korte gedichten en haiku, uit passende fragmenten van langere gedichten. Ook de kunstwerken die er aan ten grondslag liggen, zijn hierin afgebeeld.

Het PoeziëPad Plasmolen is een initiatief van Stichting Grietje Scheffer Fundatie.

Klik hier voor meer informatie over deze stichting.