Wandelen met honden

Er lekker op uit met uw hond in de herfst of winter? De recreatiegebieden van Leisurelands zijn ideaal voor een wandeling. In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) zijn honden van harte welkom op alle recreatiegebieden van Leisurelands. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden.

In het hoogseizoen, het zwemseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober zijn honden verboden op alle recreatiegebieden van Leisurelands. 

Waarom geldt er een hondenverbod tijdens het hoogseizoen?
Leisurelands heeft hiervoor drie redenen. 

  • Ten eerste wil Leisurelands met deze maatregel ergernis en overlast voor de andere bezoekers voorkomen.
  • Ten tweede zijn er strenge eisen voor de zwemwaterkwaliteit. Leisurelands wil zich hieraan conformeren. Honden(uitwerpselen) kunnen de zwemwaterkwaliteit verminderen.
  • Ten derde is uit onderzoek gebleken dat het in aanraking komen met hondenuitwerpselen met name bij jonge kinderen kan leiden tot klachten zoals griepverschijnselen en buikgriep. Deze klachten zijn gelukkig meestal vrij onschuldig, maar om het risico te verkleinen dat kinderen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, is besloten om op alle recreatiegebieden van Leisurelands een algeheel hondenverbod in te stellen tijdens het hoogseizoen.