Honden

In het laagseizoen (van 1 oktober tot 1 mei) zijn honden van harte welkom op alle recreatiegebieden van Leisurelands. Zij mogen dan ook loslopen en in het water zwemmen mits ze andere bezoekers niet tot last zijn. Natuurlijk dient u als hondenbezitter uw hond wel onder appèl te houden.

In het hoogseizoen, het zwemseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober zijn honden verboden op alle recreatiegebieden van Leisurelands. 

Waarom geldt er een hondenverbod tijdens het hoogseizoen?
Leisurelands heeft hiervoor drie redenen. 

  • Ten eerste wil Leisurelands met deze maatregel ergernis en overlast voor de andere bezoekers voorkomen.
  • Ten tweede zijn er strenge eisen voor de zwemwaterkwaliteit. Leisurelands wil zich hieraan conformeren. Honden(uitwerpselen) kunnen de zwemwaterkwaliteit verminderen.
  • Ten derde is uit onderzoek gebleken dat het in aanraking komen met hondenuitwerpselen met name bij jonge kinderen kan leiden tot klachten zoals griepverschijnselen en buikgriep. Deze klachten zijn gelukkig meestal vrij onschuldig, maar om het risico te verkleinen dat kinderen met hondenuitwerpselen in aanraking komen, is besloten om op alle recreatiegebieden van Leisurelands een algeheel hondenverbod in te stellen tijdens het hoogseizoen. 

Hondenzone en hondenwandelroute uitsluitend op Berendonck, Mookerplas en Stroombroek 
Tijdens het hoogseizoen, 1 mei tot 1 oktober, geldt er een uitzondering voor honden op Berendonck, Mookerplas en Stroombroek. Hier zijn speciale hondenzones en/of een hondenwandelroute die ook tijdens het hoogseizoen toegankelijk zijn. Klik hieronder op de gebiedsnamen voor meer informatie:
Berendonck
Mookerplas
Stroombroek 

Groepsactiviteiten met honden
Veel recreatiegebieden lenen zich uitstekend voor hondensportactiviteiten zoals schapen drijven, jachthondenproeven, apporteerproeven, shows, etc.

Hondenuitlaatservice
Hondenuitlaatservices kunnen ook op de gebieden terecht, neem hierover contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorwaarde voor het houden van groepsactiviteiten met honden / hondenuitlaatservices is dat de datum niet binnen de periode van het hondenverbod, 1 mei tot 1 oktober, valt. 

Wilt u een (honden)activiteit organiseren / hondenuitlaatservice aanbieden? Kijk dan op onze pagina 'Zelf een activiteit organiseren' of neem tijdens kantooruren contact op met de afdeling Marketing, Sales & Communicatie, tel. 026 - 384 8800.