IJsduiken

Op enkele recreatieplassen van Leisurelands bestaat de mogelijkheid de unieke ervaring van een ijsduik te beleven.
In tegenstelling tot het maken van een gewone duik heeft u voor het maken van een ijsduik toestemming nodig van Leisurelands. Dit in verband met de veiligheid.

Om een wak in het ijs te maken, heeft u toestemming nodig van ons. Ook als u voor een ijsduik gebruik wilt maken van een bestaand wak dient u omwille van de veiligheid toestemming aan te vragen. De locatie van het wak bepaalt Leisurelands. Daarnaast moet het wak voldoende duidelijk afgezet worden.

Een toestemming kunt u tijdens kantooruren aanvragen bij de afdeling Marketing, Sales & Communicatie, tel.nr. 026-3848800. Een toestemming dient minimaal 24 uur van tevoren worden aangevraagd.
De toestemming kunt u ook aanvragen door een mail te sturen naar infoleisurelands.nl.  

IJsduiken Bussloo

IJsduiken op Bussloo mag bij locatie de Schurinkshof (duikstek). Iedere duikvereniging/ school/ instantie/stichting dient een toestemming aan te vragen voor het ijsduiken. Het aanvragen van een toestemming kan tijdens kantooruren, zoals hierboven beschreven.

De volgende spelregels dienen hierbij te worden nageleefd:

  • Er worden maximaal 4 wakken aan de linkerzijde van de duiktrap gemaakt.
  • Het wak moet in driehoek-vorm zijn
  • Het wak dient te worden afgezet met rood/wit lint en moet worden bedekt met takken.
  • Diegene die het wak heeft gemaakt, dient ook het wak weer te dichten ter goedkeuring van de buitendienstmedewerkers van Leisurelands, tel. 06 - 53 455 076.
  • De regels van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) dienen te worden nageleefd.