Hardlopen op Hilgelo: kort, krachtig en prachtig

Verstopt in de Achterhoek ligt recreatiegebied Hilgelo, waar je een unieke hardlooproute vindt. Je loopt er 4 kilometer rondom water en midden in de natuur. Door de korte afstand is de route geliefd bij hardlopers van alle niveaus. In deze blog lees je wat je mag verwachten van een rondje Hilgelo!

Aankomst op het gebied

De hardlooproute begint en eindigt bij urban sportspark Hilgelo, waar je de toestellen kunt gebruiken voor een warming-up of workout. Het is een grote, veelzijdige beweeglocatie die je meteen herkent wanneer je vanaf de parkeerplaats het gebied op loopt. Ben je op de fiets gekomen? Dan heb je al een uitstekende warming-up in de benen!

Niet elke dag is een stranddag maar op Hilgelo is het toch altijd gezellig. Veel mensen uit de buurt komen naar Hilgelo voor hun dagelijkse beweging. Groepen scholieren of zwemmers hebben Hilgelo ook gevonden als ideale buiten beweeg locatie. Ben je klaar voor de start? Bekijk het routebord, kies je richting en zet hem op! Wees niet bang dat je verdwaald raakt, markeringen op paaltjes wijzen je de weg.
 

Over de ligweide en door het bos

Op de route zijn er verschillende omgevingen die elkaar snel afwisselen. Dat geldt ook voor ondergrond waar je op loopt. Zeker als je de route linksom loopt. 

Eerst loop je te midden van het strand en de parkeerplaats, daarna duik je meteen het bos in. Daar verlies je voor even je zicht op het water. Je merkt duidelijk dat je ademhaling nu verbetert. Dat komt natuurlijk door de boslucht, die met dank aan de bomen veel zuurstof bevat. Meer dan een kilometer lang ben je omringd door door de prachtige bossige omgeving. Wanneer het aan je rechterkant minder bossig wordt, verschijnt er een weiland. Kort daarna volgt de eerste grote opening aan de linkerkant en kijk je je ogen uit..

Prachtig uitzicht over het water

Na ongeveer 2 kilometer hardlopen zie je het water van recreatiegebied Hilgelo op zijn mooist. Op de foto zie je het prachtige uitzicht wat je te wachten staat! Het is dus geen straf om hier te pauzeren, ook omdat je ongeveer op de helft bent. Als je een pauze nodig hebt is dit het ideale rustpunt; het rondje Hilgelo is echt voor hardlopers van alle niveaus.

Probeer je niet te laten verleiden door het bankje dat er staat! Als je gaat zitten heeft je lichaam moeite om daarna weer op gang te komen. Tip: gebruik het bankje op een andere manier, namelijk om je hamstrings op te rekken.

Meer weten over ons aanbod?
Je leest nu een van onze vele sportblogs! In de komende blogs gaan we telkens één urban sport of hardlooproute uitlichten. Op deze manier vertellen we je alles over onze sportfaciliteiten. De blogs zullen verschijnen op onze blogpagina. Ook houden we je altijd op de hoogte via Facebook en Instagram. Meer interesse in gratis sporten? Een complete aanbod voor sport en beweging vind je op onze website. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot op een recreatiegebied!