Nieuwjaarsduik 2024: de leukste locaties

De jaarwisseling komt eraan! Woon jij in (de buurt van) Gelderland? En wil je 2024 inluiden met de best mogelijke nieuwjaarsduik? Dan is deze blog voor jou. Lees verder en ontdek acht (!) nieuwjaarsduiken die in al je behoeften voorzien.

Zeumeren

Warming-up, muziek, gezelligheid en lekkernijen: de Oudjaarsduik van Dive2Change op recreatiegebied Zeumeren heeft het allemaal. De duik wordt georganiseerd op zaterdag 30 december. Om 13:00 uur opent de inschrijfbalie in Voorthuizen en om 14:30 uur gaan we het water in! Actiegroep Voorthuizen neemt warme snert, chocomel, worstenbroodjes en meer mee. Er worden 200 duikers verwacht; zij krijgen hun eerste consumptie gratis.
 
Deze Oudjaarsduik is verbonden aan twee hulporganisaties, namelijk World Servants en Red een kind. Een groep uit Barneveld en Voorthuizen gaat komende zomer naar Rwanda om daar een kleuterschool te bouwen. De duik wordt een mooi evenement voor een prachtig doel! Na het inschrijven krijg je je eigen duikshirt en oorkonde.

Bezoek de website

Bussloo

Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid is de nieuwjaarsduik terug op recreatiegebied Bussloo! Deze duik vindt plaats bij Strandhuys de Enk, waar vuurkorven en een grote tent op het strand geplaatst worden. In de tent kun je je omkleden en waardevolle spullen in bewaring geven. Om 13.30 uur begint de gezamenlijke warming-up!  
 
Daarna gaan we aftellen en duiken we om klokslag 14.00 uur het nieuwe jaar in. Daarbij staat veiligheid voorop: er is EHBO en er zijn duikers in bootjes. Na de frisse duik kun je opwarmen met warme chocolademelk, oliebollen en thee. Wil je nog warmer worden? Bij Strandhuys de Enk kun je binnen of op het verwarmde terras een hapje en een drankje doen.

Bezoek de website

Nevelhorst

Woon je in de buurt van Didam? Kom dan naar recreatiegebied Nevelhorst en begin het nieuwe jaar met een duik in het Baggergat! Deze nieuwjaarsduik is een echte lokale traditie waar steeds meer mensen aan geloven: vorig jaar was er een recordaantal deelnemers. De organisatie is in goede handen: carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem leiden het evenement in goede banen. Deelname is gratis; je gaat om 13.00 uur het water in.

Hambroekplas

Last but not least: midden in de Achterhoek kun je om 14.00 uur een duik nemen in het water van recreatiegebied Hambroekplas! Het is een uniek gebied dat bestaat uit drie verschillende plassen, omgeven door een variatie aan natuur. Die variatie is kenmerkend voor de Achterhoek en prachtig om te zien. De nieuwjaarsduik wordt georganiseerd door Stichting Promotie Borculo en zijn belonen jouw deelname met… heerlijke erwtensoep!

Meer locaties

Tot slot hebben we niet één maar vier gezellige nieuwjaarsduiken voor je. Ze zijn verdeeld over Gelderland en hebben in gemeen dat ze een echt begrip in hun regio zijn. Is een van deze duiken bij jou in de buurt? Klik erop voor meer informatie!

Nieuwjaarsduik op 't Hilgelo (Winterswijk)
1 januari van 11:00 tot 14:00 uur

Nieuwjaarsduik op Kievitsveld (Emst)
1 januari van 13:00 tot 15:00 uur

Nieuwjaarsduik op Zandenplas (Nunspeet)
1 januari van 12:00 tot 13:00 uur

Nieuwjaarsduik op Mookerplas (Mook)
1 januari van 14:00 tot 15:00 uur