Hang Challenge: fysieke én mentale beproeving

Pak een stang en hang zolang je kan, hoe moeilijk kan het zijn? Vergis je niet: de Hang Challenge vraagt veel van je! Het is een serieuze test voor zowel je bovenlichaam als bovenkamer. In deze blog ontdek je alles over de Hang Challenge en lees je hoe jij kunt deelnemen.

Calisthenics

Over de hele wereld heeft de Hang Challenge bekendheid. Het is een oefening die hoort bij de eeuwenoude sport calisthenics, wat neerkomt op fitness zonder apparatuur en gewichten. In plaats daarvan gebruik je toestellen om te trainen met je eigen lichaamsgewicht. Functionele kracht, kracht in verhouding tot jouw lichaamsgewicht, is wat telt. Samen met doorzettingsvermogen is dat precies wat je nodig hebt bij de Hang Challenge! Nieuwsgierig geworden naar calisthenics? Klik dan hier. We vertellen je er graag meer over, ook over onze gratis beweegtoestellen.

Hang zolang je kan

Ga jij de uitdaging aan? Bezoek een urban sportspark bij jou in de buurt en neem plaats onder een stang naar keuze. Pak deze stevig vast met een bovenhandse greep (handpalmen van je af gericht). Houd je armen uit elkaar op schouderbreedte. Blijf zolang mogelijk hangen zonder de grond te raken! Probeer je armen recht en ontspannen te houden. De Hang Challenge is een geweldige oefening voor je armen, buikspieren, rug en schouders. Je traint je hele bovenlichaam en de grijpkracht in je handen. Ook je schoudermobiliteit en doorbloeding verbetert.

De ideale hangplekken

Op onze recreatiegebieden vind je urban sportsparken, oftewel gratis beweeglocaties met toestellen voor verschillende urban sports. De toestellen zijn ook geschikt voor de Hang Challenge! Ze worden gebruikt door sporters van alle leeftijden en niveaus. Direct naast onze urban sportsparken bevindt zich het startpunt van een hardlooproute rondom het water. Op een warme dag wordt er in dat water heerlijk gezwommen en op de stranden langdurig gezond. Kortom, de Hang Challenge is slechts één van de vele redenen om naar onze gebieden te komen. Al onze urban sportsparken zie je hieronder; klik om ze te ontdekken.

onze urban sportsparken