Rondje Bussloo: dé route voor hardlopen

Op de Veluwe ligt het prachtige water van recreatiegebied Bussloo, dat wordt omringd door een hardlooproute! Bepaal je afstand, kies je startpunt, volg de markeringen en ontdek de variatie aan natuur. Alvast nieuwsgierig naar wat de route allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Kies je afstand en startpunt

Het rondje Bussloo is geschikt voor hardlopers van alle niveaus. In zijn geheel is de hardlooproute op recreatiegebied Bussloo 7,5 kilometer lang. Maak je liever een minder groot rondje? Door de brug over het water te gebruiken kun je jouw hardloopsessie verkorten naar 3 of 5 kilometer. Houd van tevoren dan wel rekening met welk startpunt je kiest! De route heeft namelijk zes verschillende startpunten, op deze pagina vind je een plattegrond. 
 

Volg de markeringen

Welk startpunt je ook kiest, volg de route rechtsom. De paaltjes en grondmarkeringen wijzen je de weg! Om de 500 meter vind je een speciale markering. Zo kun je jouw voortgang bijhouden en intervaltraining uitvoeren. Gebruik je graag een app tijdens het hardlopen?. Hardlooproute Bussloo staat ook op de app Strava.

Geweldige uitzichten

Terwijl je rond het water loopt kijk je je ogen uit! Op de route vind je een grote variatie aan natuur. Je loopt door het bos en over ligweides, waar de verschillende omgevingen elkaar snel afwisselen. Dat geldt ook voor de uitzichten die je tegenkomt. Op de foto's zie je er drie; in het echt zijn ze nog veel mooier. Naast hardlopers zijn er op Bussloo altijd veel wandelaars, fietsers en andere recreanten die genieten van het prachtige gebied.

Nagenieten aan het strand

Op het recreatiegebied vind je meerdere plekken om achteraf na te genieten. Een van deze plekken is Strandhuys de Enk. Geniet hier van een hapje of drankje met mooi uitzicht op het strand. Aan hetzelfde strand vind je een fitpoint dat geschikt is voor verschillende urban sports, ideaal voor oefeningen als onderdeel van je cooling-down. Meer weten over de mogelijkheden op recreatiegebied Bussloo? Bekijk dan onze Bussloo-pagina.

Hieronder zie je al onze hardlooproutes. Klik erop, ontdek en lopen maar! Graag juichen we je toe op Facebook en Instagram. Wil je meer sportblogs lezen? Je vindt ze onderaan deze pagina.
 

Meer weten over ons aanbod?
Je leest nu een van onze vele sportblogs! In de komende blogs gaan we telkens één urban sport of hardlooproute uitlichten. Op deze manier vertellen we je alles over onze sportfaciliteiten. De blogs zullen verschijnen op onze blogpagina. Ook houden we je altijd op de hoogte via Facebook en Instagram. Meer interesse in gratis sporten? Een complete aanbod voor sport en beweging vind je op onze website. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot op een recreatiegebied!