Ninja Warrior: meer dan een sport

Midden in de natuur een sportieve missie uitvoeren? Dat maken wij mogelijk! Ninja Warrior is één van de sporten die je gratis kunt beoefenen op onze urban sportsparken. Het klinkt spannend en dat is Ninja Warrior ook; daar staat de sport zelfs om bekend. Voordat je het komt proberen ontdek je in deze blog alles wat er al te ontdekken valt.

Bijzondere oorsprong

Ninja Warrior is een internationale benaming, de sport wordt ook wel wordt ook wel ninjathletics of ninjasport genoemd. Waar deze namen vandaan komen? Dat begint allemaal in 1997, bij een Japanse tv-spelshow met de naam Sasuke. Deelnemers moesten zo snel mogelijk een parcours met allerlei obstakels afleggen. Dit concept bleek een groot succes en ging al snel de hele wereld over.

De show ging wereldwijd de naam ‘Ninja Warrior’ dragen, de Engelse vertaling van ‘Sasuke’. Overal lieten sporters zich inspireren door de show; zo ontstonden de eerste disciplines van Ninja Warrior als sport! Het is een typische urban sport: een 'stoere' sport die is ontstaan door jongeren in een stedelijke omgeving en vervolgens overal en door iedereen wordt omarmd. Meer weten over urban sports? Daar hebben we deze blog voor geschreven.

Hoe het werkt

Jij bepaalt de inhoud van je eigen sportieve missie, maak het zo uitdagend en spannend als je zelf wilt. Het is belangrijk dat je goed luistert naar je lichaam. Door training ga je steeds meer aankunnen; geweldig om dat te voelen! De missie vindt plaats bij beweeglocaties in de openbare ruimte, daar komen er steeds meer van. Ook zijn er in Nederland een aantal indoor centra voor Ninja Warrior te vinden.

Om te beginnen bestaat Ninja Warrior uit rennen en springen, maar wat de sport uniek maakt zijn toestellen en obstakels. Deze gebruik je om te klimmen, klauteren, hangen en zwaaien. Meer dan bij elke andere sport wordt je bovenlichaam op de proef gesteld. Al snel zul je alle spieren meenemen en veel 'functionele kracht' opdoen. Dit is de kracht die je nodig hebt om jezelf op te trekken aan toestellen en obstakels te overwinnen!

De ideale locaties

Waar vind je zulke toestellen en obstakels voor Ninja Warrior? Nou, op de mooiste recreatiegebieden van Gelderland: op Berendonck, Bussloo, Hilgelo en Zeumeren zijn urban sportsparken geopend. Dit zijn veelzijdige beweeglocaties op prachtige plekken, geschikt voor Ninja Warrior en andere urban sports zoals calisthenics. De faciliteiten van zijn niet alleen van de hoogste kwaliteit en geschikt voor iedereen maar ook helemaal gratis.

Zo’n urban sportspark is dus de ideale locatie om Ninja Warrior te ontdekken. Ook vanwege de omgeving, die varieert van strand en water tot weides en bos! Op de onderstaande gebieden vind je niet alleen een urban sportspark, maar ook een heerlijke hardlooproute en een geweldig strandpaviljoen. Dat is lang niet alles! Nieuwsgierig naar de rest van het aanbod? Klik hieronder om naar een gebied te gaan.

Alle urban sportsparken