Hardlopen in de natuur: de mooiste routes van Gelderland

Je lichaam versterken en brein verscherpen midden in prachtig Gelders groen? Trek je hardloopschoenen aan; ga lekker lopen! In deze blog delen we de vier mooiste hardlooproutes met jou. Van strand en water tot weides en bos, deze hardlooproutes hebben het allemaal!

Berendonck

Het start- en eindpunt van deze hardlooproute bevindt zich naast de grootste gratis sportschool van Gelderland: urban sportspark Berendonck. De route is 5,5 kilometer lang en wordt duidelijk aangegeven, zowel op verharde als onverharde stukken. Grondmarkeringen en paaltjes wijzen je de weg! De hardlooproute biedt variatie aan omgeving én mogelijkheden: om de 500 meter zie je markeringen die je kunt gebruiken voor intervaltraining. Ook kun je van de route afwijken voor een work-out op een van de beweeglocaties, zie plattegrond.

Ga naar route

Bussloo

De hardlooproute Bussloo heeft de grootste afstand op deze lijst: 7,5 kilometer. Laat je daar niet door afschrikken! Door de brug over het water te gebruiken kun je je rondje verkorten naar 3 of 5 kilometer, afhankelijk van je startpunt. Op de plattegrond zie je de zes (!) mogelijke start- en eindpunten voor jouw rondje Bussloo. De route is om de 500 meter bedrukt met markeringen, zo kun je jouw voortgang bijhouden en intervaltraining uitvoeren. Recreatiegebied Bussloo is een groot gebied met afwisselende natuur en allerlei mogelijkheden!

Ga naar route

Hilgelo

Verstopt in de Achterhoek ligt recreatiegebied Hilgelo, waar je een unieke hardlooproute rondom het water vindt. In 'slechts' 4 kilometer krijg je te maken met verschillende ondergronden en een variatie aan natuur. Halverwege kom je een prachtig uitzicht tegen op een plek die je kunt gebruiken als rustpunt. Het rondje Hilgelo begint en eindigt aan het strand, naast het urban sportspark. Je kunt de toestellen gebruiken voor je warming-up en cooling down. Wil je meer weten over de hardlooproute Hilgelo? Lees dan deze blog, waarin een hardloper zijn ervaringen deelt!

Ga naar route

Zeumeren

Met een afstand van 3,5 kilometer is deze route in zijn geheel geschikt voor hardlopers van alle niveaus. Fanatiekelingen kunnen twee of zelfs meer rondes voltooien, want het voortdurende uitzicht op het Zeumerense water zal nooit gaan vervelen! De hele route lang loop je te midden van water en bos. Dat terwijl recreatiegebied Zeumeren aan de A1 en bij een afslag ligt; de hardlooproute is dus ook nog eens makkelijk te bereiken. Het start-en eindpunt bevindt zich bij parkeerplaatsen en naast het urban sportspark aan het strand.

Ga naar route

Meer weten over ons aanbod?
Je leest nu een van onze vele sportblogs! In de komende blogs gaan we telkens één urban sport of hardlooproute uitlichten. Op deze manier vertellen we je alles over onze sportfaciliteiten. De blogs zullen verschijnen op onze blogpagina. Ook houden we je altijd op de hoogte via Facebook en Instagram. Meer interesse in gratis sporten? Een complete aanbod voor sport en beweging vind je op onze website. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot op een recreatiegebied!