Eropuit met je hond in het najaar: 4 leuke activiteiten

In het najaar kan je op onze recreatiegebieden optimaal eropuit met je hond.  Op alle gebieden zijn er leuke dingen te doen, zeker in het hondenseizoen! In een prachtige natuur zijn er genoeg mogelijkheden om samen met jouw trouwe viervoeter tijd door te brengen. In deze blog staan vier activiteiten die jij samen met je hond in het najaar kan doen.

 

Agility course

Op recreatiegebied Stroombroek vind je de agility course. Een parcours waar je hond behendigheidsoefeningen kan doen. Je hond trotseert verschillende obstakels op snelheid en commando. Onder jouw begeleiding trainen jullie de behendigheid en conditie van je hond. Mentaal en fysiek leuk en gezond dus! Geniet ondertussen van het prachtige uitzicht over het water. Bekijk onze pagina over de agility course voor meer informatie.

Meer over de agility course

Sporten

Lekker samen sporten in de buitenlucht? Dat kan! Naast de agility course speciaal ontworpen voor hond en baas zijn er ook verschillende andere sportieve mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een van de hardlooproutes op onze recreatiegebieden. Op Zeumeren, Bussloo, Hilgelo en Berendonck zijn verharde hardlooproutes die je samen met je hond kan afleggen. Ook zin in wat krachttraining terwijl je hond even uitrust? Onderweg kom je urban sportsparken tegen waar je spieren kan trainen. 

Bekijk de hardlooproutes

Herfstwandeling

In de herfst vind je overal gekleurde bladeren, verschillende paddenstoelen en vele kastanjes. Overal zijn nieuwe geurtjes en dus veel indrukken. Snuffelen is mentaal gezond doordat het stress vermindert en positiviteit meebrengnt. Ga dus samen uit wandelen! Neem na je herfstwandeling plaats bij één van de vele strandpaviljoenen en restaurants op de gebieden.

Bekijk de strandpaviljoenen en restaurants

Seizoensactiviteiten

Het hondenseizoen is niet compleet zonder leuke activiteiten met je hond. Begin 2024 met je trouwe viervoeter met een honden nieuwjaarsduik. Op Kievitsveld en Berendonck staat al een duik gepland, dus houd onze agenda in de gaten. Ga samen het nieuwe jaar in op een onvergetelijke manier! Meer informatie over activiteiten met de hond? Bezoek dan onze pagina over wandelen met je hond in het hondenseizoen

Bekijk onze agenda