Zwemmen in Gelderland: de leukste recreatieplassen

Op de recreatiegebieden van Leisurelands kun je heerlijk zwemmen in schoon water. Het zijn de populairste zwemlocaties van Gelderland! Niet alleen in het water maar ook op de stranden, ligweides en terrasjes kun je onbezorgd genieten. Maar op welke gebieden genieten zwemmers nou het allermeest? Dat lees je in deze blog.

Rhederlaag

Hoe meer water hoe beter, vinden sommige zwemmers. Voor hen is recreatiegebied Rhederlaag ideaal! Daar tref je een gigantisch wateroppervlak aan, dat wordt omringd door diverse stranden. Je kijkt uit over eindeloos water en ziet slechts details in de verte. Dit prachtige uitzicht heb je ook vanaf de verschillende jachthavens en paviljoens. De zwemzones op Rhederlaag zijn duidelijk afgebakend met een ballenlijn, net als in de wateren die we hierna gaan bespreken.

Ontdek Rhederlaag

Bussloo

Op de Veluwe ligt recreatiegebied Bussloo, in de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen. Binnen deze driehoek staat Bussloo bekend als dé plek om te zwemmen! Er zijn zes stranden met ieder hun eigen zwemzone, waaronder eentje speciaal voor kinderen. Welke zwemzone je ook kiest, de ervaring is geweldig: overal op Bussloo is het water helder en de omgeving groen. In dat groen vind je trouwens ook hele leuke horecagelegenheden.

Ontdek Bussloo

Veluwe aan Zee

Ken je Veluwe aan Zee al? Dit recreatiegebied ligt in de kuststrook aan de rand van de Veluwe. Je kunt er zwemmen met een wel heel bijzonder uitzicht, want aan de overkant zie je Flevoland! Het helderblauwe water en de brede stranden trekken zwemmers van alle leeftijden aan. En dat is niet alles: het gebied is ook een hotspot voor kitesurfers, windsurfers en zeilers. Tijdens het zwemmen kun je dus allerlei indrukwekkende watersporten bewonderen.

Ontdek Veluwe aan Zee

Stroombroek

Voor een verfrissend avontuur in de Achterhoek kun je terecht op recreatiegebied Stroombroek. Midden in het groene landschap schittert daar een groot rond meer dat zwemmers van alle niveaus aantrekt. Of je nu een snelle duik wilt nemen of liever rustig ronddobbert, je hebt er alle ruimte voor! Wat Stroombroek extra bijzonder maakt is de sfeer van rust en sereniteit. Als zwemmer dompel je je onder in de Achterhoekse natuur en ontsnap je aan de drukte van het dagelijks leven.

Ontdek Stroombroek