Suppen in Gelderland: de mooiste plekjes

Stand Up Paddling (SUP) oftewel suppen is de snelst groeiende watersport ter wereld. De hype is overgekomen uit Hawaï en nu ook zichtbaar op de mooiste recreatiegebieden van Gelderland! Je kunt er uitrusting huren en goed voorbereid te water gaan, waar je beweegt en ontspant tegelijk. In deze blog zetten we de beste SUP aanbieders en hun locaties op een rijtje.

Zeumeren Watersport

Locatie: Zeumeren

Deze aanbieder is vernoemd naar zijn locatie, een prachtig recreatiegebied tussen Voorthuizen en Barneveld. Het grote meer en vlakke water maakt Zeumeren een echt SUP paradijs, waar je voor 2,5 uur een board kunt huren! Je kunt ook voor de helft van de tijd kiezen. Na afloop van het suppen kun je plaatsnemen op een prijswinnend terras, waar je met een mooi uitzicht en geweldige menukaart ultiem nageniet. Voor alle mogelijkheden en een instructievideo, klik op onderstaande knop. Voor een vergelijkbare ervaring in de buurt van Nijmegen, ontdek De Berendonck.

Bezoek de website

Joy to SUP

Locaties: Hambroekplas, 't Hilgelo, Rhederlaag, Stroombroek

Uniek in Gelderland is het uitgebreide aanbod van SUP-activiteiten, met dank aan Joy to SUP. Onder leiding van een gecertificeerde instructeur kun je meedoen aan lessen, clinics, yoga, tours en meer! Waar en wanneer de activiteiten georganiseerd worden zie je in deze online agenda; via Instagram blijf je altijd op de hoogte. Voor elke activiteit geldt dat je niet alleen samen leert suppen maar ook plezier maakt. Dat kan ook tijdens een privéles of groepsuitje; bezoek de website en ontdek alle mogelijkheden.

Bezoek de website

SUP Yourself

Locaties: Heerderstrand, ’t Hilgelo, Rhederlaag, Stroombroek

Ga je liever zonder instructeur en geheel op eigen gelegenheid het water op? Dan biedt SUP Yourself de ideale oplossing voor jou. Op vier geweldige Gelderse recreatiegebieden zijn namelijk SUP verhuurboxen geplaatst. In zo’n box vind je de complete SUP uitrusting: een board, peddel, leash en waterdichte tas. Je krijgt toegang tot de box door de uitrusting te huren via het online reserveringssysteem. Zo simpel is het! Ga naar een box bij jou in de buurt en suppen maar.

Bezoek de website

Telstar Beach

Locatie: Veluwe aan Zee

Telstar Beach is dé locatie voor watersport in Midden-Nederland, zo ook voor suppen. Ten eerste is het water van Veluwe aan Zee er perfect voor: aan de lange kustlijn is het water ondiep en het uitzicht op Flevoland prachtig. Ten tweede heeft Telstar Beach zowel voor als na het suppen alles wat je nodig hebt. Terwijl je je meldt en omkleedt worden de door jou gehuurde materialen klaargelegd. Na afloop lever je deze in en kun je neerstrijken op het terras, waar bijvoorbeeld Telstar sticky ribs worden geserveerd.

Bezoek de website

Kiosk de Withagen

Locatie: Bussloo

De laatste aanbieder die we noemen is Kiosk de Withagen op recreatiegebied Bussloo. Deze kiosk is gevestigd bij het kinderstand, dat is één van de zes stranden op Bussloo. Hier kun je met je SUP board meteen het kristalheldere water op om de rest van het gebied te verkennen. Je bent op de Veluwe en gaat je ogen uitkijken! Reserveren van een board kan ter plekke of telefonisch; de kiosk is geopend bij mooi weer. Kiosk de Withagen is een mooi voorbeeld van een kleinschalige SUP aanbieder zoals er op andere recreatiegebieden, die we in deze blog niet noemen, vergelijkbare aanbieders zijn.

Bezoek de website