Schaatsen op natuurijs: de mooiste plekken

De schaatskoorts begint los te barsten! In Gelderland zijn er mooie wateren waar je straks op kunt schaatsen. Voorlopig wordt de vrieskou er niet minder op; reden genoeg om je schaatsen uit het vet te halen. Maar waar neem je ze mee naartoe? In deze blog ontdek je Gelderse wateren waar je, als het ijs eenmaal dik genoeg is, prachtig kunt schaatsen!

Wylerbergmeer

Het water op recreatiegebied Wylerbergmeer wordt omgeven door prachtig landschap. Door de lage ligging, naast de heuvels van Berg en Dal, geeft het gebied je een knus gevoel. Wanneer er ijs ligt lijkt Wylerbergmeer op een heus winter wonderland, zoals je ziet op de foto’s! Het gebied lijkt heerlijk afgelegen maar is desondanks makkelijk bereikbaar; net als de andere plekjes in deze blog ligt Wylerbergmeer vlakbij een snelweg.

Ontdek het gebied

Stroombroek

Een winters bezoek aan de Achterhoek brengen? Ga naar Stroombroek, zeker als er ijs ligt! Stroombroek is het grootste water dat we in deze blog noemen. Het is een grote overzichtelijke plas die erg populair is bij de schaatsliefhebbers uit de omgeving. De vorige keer dat je er kon schaatsen haalde dit gebied het nieuws! Het is een grote ronde plas die letterlijk wordt omringd door een variatie aan natuur. Die variatie is kenmerkend voor de Achterhoek en extra mooi in de winter!  

Ontdek het gebied

Nevelhorst

Het kleine recreatiegebied Nevelhorst is een begrip in Didam en omstreken, al helemaal als het om schaatsen gaat! Zoals je ziet op de foto’s lijkt het haast alsof deze plas is bedoeld om bevroren te zijn. Met een beetje fantasie is een rondje schaatsen op Nevelhorst net als een ronde op een Olympische schaatsbaan. Door de populariteit bij schaatsers, ook buiten Didam en omstreken, kan het op Nevelhorst ’s winters drukker zijn dan in de zomer.

Ontdek het gebied

Strand Nulde

Nergens in Nederland kun je schaatsen zoals op Strand Nulde! Op het ondiepe water aan het strand ligt al snel een ijslaag die dik genoeg is en veel oppervlakte heeft. Zoals je op de foto’s ziet is er ruimte voor heel veel mensen en die ruimte is ook nodig. Strand Nulde is namelijk enorm geliefd om het unieke uitzicht op Flevoland, dat zich aan de horizon bevindt. Terwijl je samen met vele anderen gezellig schaatst kun je daar eindeloos van genieten. De fijne ligging langs de snelweg en de goede parkeermogelijkheden maken dit, ook praktisch gezien, een perfecte plek voor een dagje schaatsplezier!

Ontdek het gebied

Hambroekplas

Wanneer het water van recreatiegebied Zandenplas wordt bedekt door ijs kun je er terecht voor een unieke schaatsbeleving: je schaatst er letterlijk midden in het bos. Het water bevindt zich namelijk in het Zandenbos op de Veluwe. Om je heen zie je alleen maar bomen, hoe bijzonder is dat? Voor begaanbaar ijs op Zandenplas is langdurige vorst nodig. Dus voor deze prachtige schaatsplek moet je even geduld hebben, maar dan heb je ook wat!

Ontdek het gebied

Lees meer blogs