4x geweldige Gelderse speelstranden voor gezinspret

Een heerlijk dagje plezier maken met het hele gezin? Daar is een speelstrand de perfecte plek voor. Zo’n strand heeft alles om jou én je kinderen laten genieten! Lees snel verder en ontdek de vier Gelderse stranden die wij het meest aanraden.

Veluwe aan Zee

Op de prachtige Gelderse kuststrook vind je Veluwe aan Zee, een recreatiegebied met een nieuw geopend speelstrand! Het ondiepe water is perfect voor kleine waterratten om te spetteren en zwemmen. Op het strand zijn er speeltoestellen geplaatst, zoals een glijbaan en een klimparcours. Deze zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Wil je ontdekken wat Veluwe aan Zee nog meer te bieden heeft? Klik dan hieronder.

Ontdek Veluwe aan Zee

Bussloo

Midden op de Veluwe ligt recreatiegebied Bussloo. Er zijn maar liefst zes (!) stranden, waarvan eentje speciaal is ingericht voor jonge kinderen. Zij kunnen daar spelen op allerlei toestellen en zwemmen in kristalhelder water. Dat laatste kan net zo goed op de andere stranden, dat weten gezinnen uit de buurt maar al te goed! En wat Bussloo uniek maakt zijn de talloze mogelijkheden voor familieuitjes op het gebied.

Ontdek Bussloo

Hilgelo

Voor een ontspannend stranddagje in de Achterhoek gaan jij en je gezin naar het schilderachtige recreatiegebied Hilgelo. Terwijl de kids zich uitleven op het strand, met o.a. een waterspeeltuin en piratenschip, kun jij ze relaxed in de gaten houden. Met fijn wit zand en een verfrissend meer is Hilgelo de perfecte plek om te zwemmen en zonnebaden. Ook is er een prachtige wandelroute langs het water, waar heerlijke terrasjes aan grenzen.

Ontdek Hilgelo

Groene Heuvels

Het strand op recreatiegebied Groene Heuvels is geweldig om als gezin te bezoeken. Jullie hebben er alle ruimte en voldoende overzicht om je eigen gang te gaan! Je verliest elkaar niet snel uit het oog door hoe uniek het gebied in elkaar zit. Groene Heuvels bestaat uit een grote ronde plas die wordt omringd door strand. Om je heen zie je overal groen, dat uitnodigt om er samen een avontuurlijke wandeling te gaan maken.

Ontdek Groene Heuvels