Eropuit met je hond in de Achterhoek: drie prachtige plekken

Hebben jij en je trouwe viervoeter zin in een dagje uit? In de Achterhoek vinden jullie de beste bestemmingen! Van uitgestrekte stranden tot unieke wandelroutes, deze drie gebieden hebben het allemaal.

Stroombroek

Het grote recreatiegebied Stroombroek is enorm geliefd bij honden en hun baasjes. Ze zijn er het hele jaar door te vinden, want er is een speciale hondenwandelroute die altijd toegankelijk is! Stroombroek staat bekend om haar grote ronde plas die wordt omringd door bossen, weides en stranden. Deze diversiteit aan natuur kun je samen met je hond komen beleven, met name van 1 oktober tot 1 mei: in deze maanden is Stroombroek één groot losloopgebied. Dat betekent eindeloos spelen, ravotten, zwemmen en hondenvriendjes maken! Het afwisselende landschap van Stroombroek is kenmerkend voor de Achterhoek en vormt een populaire vakantiebestemming; naast Stroombroek ligt een vakantiepark dat bezoekers uit heel Nederland en Duitsland ontvangt. Neem je jouw hond mee in de auto? Stroombroek is zeer toegankelijk, door haar ligging aan de snelweg en de vele parkeerplekken.

Navigatieadres: Het Stroombroek 1, Braamt

Ontdek Stroombroek

Hilgelo

Nog net in eigen land maar dicht bij de Duitse grens ligt recreatiegebied Hilgelo, midden in een groene omgeving vol variatie. Vaak in gezelschap van veel andere hondenbaasjes krijg je er een echt vakantiegevoel. Hilgelo is een knus gebied met een uitgestrekt strand waar veel te beleven is. Zijn jij en je hond lekker sportief? Ga dan voor een rondje om het water van vier kilometer lang. Je komt het ene na het andere adembenemende uitzicht tegen. Na afloop kun je aan het strand heerlijk bijkomen. Voor hapjes en drankjes kun je plaatsnemen bij de hippe Beachclub MEER of het warme Strandpaviljoen ’t Hilgelo. Ook Hilgelo heeft een hondenroute voor in de zomer.

Navigatieadres: Meddoseweg 42, Winterswijk

Ontdek Hilgelo

Hambroekplas

Op recreatiegebied Hambroekplas komen jij en je trouwe viervoeter helemaal tot rust. Het is een bosrijk gebied in Borculo dat bestaat uit drie verschillende plassen. Met elk hun eigen strand vormen deze samen een uniek geheel, van grote omvang! Je kunt er dus terecht voor een stevige wandeling met de hond. Tijdens het wandelen word je omringd door het bos en kijk je uit over de wateren. Deze natuurbeleving is je reistijd zeker waard, en parkeren op Hambroekplas is helemaal gratis.

Navigatieadres: Hambroekweg 10, Borculo
 

Ontdek Hambroekplas