Eropuit in de zomer: de 5 mooiste stranden van Gelderland

De lucht kleurt blauw, de bomen groen en de temperaturen stijgen. Het zomerse weer komt er eindelijk aan, dus reden genoeg om de deur uit te gaan! Leisurelands biedt jou prachtige recreatiegebieden om te genieten van het mooi weer, vanuit de Achterhoek tot aan de Veluwe. Ben jij benieuwd wat de mooiste stranden van Gelderland zijn? In deze blog laten we je kennis maken met de vijf mooiste recreatiegebieden. Alle recreatiegebieden ontdekken? Bekijk de kaart!

Bussloo

Midden in de stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer & Zupthen) ligt het prachtige recreatiegebied Bussloo. Deze groene omgeving biedt jou de ideale gelegenheid om te genieten van het mooie weer. Recreatiegebied Bussloo bevat ontelbare strandjes om lekker te zonnen en te zwemmen. Daarnaast kan je genieten een groene omgeving met activiteiten voor iedereen. Sla een 'hole in one' bij Multi Fun Bussloo, doe mee aan open water zwemmen met Arctic Devils, geniet van een hapje en drankje bij verschillende horecagelegenheden of ontspan bij Thermen Bussloo. Kortom, Bussloo is leuk voor iedereen! Wil jij het recreatiepark ontdekken?

Ontdek Bussloo

Strand Nulde

Aan de randmeren liggen de prachtig uitgestrekte stranden van recreatiegebied Strand Nulde - Veluwe aan Zee. De groene omgeving is de ideale locatie voor zwem- en watersportliefhebbers. Geniet van het lekkere weer op de uitgestrekte stranden. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van sfeervolle horecagelegenheden. Wil je liever iets actiever bezig zijn? Dan kan je ook gaan varen en surfen op de wateren van Strand Nulde. Sinds kort hebben de kinderen een attractie erbij, want het nieuwe speelstrand op Veluwe aan Zee is geopend. Ben jij deze zomer ook te vinden op Strand Nulde?

Ontdek Strand Nulde

Zeumeren

In de buurt van Voorthuizen ligt er nog een pareltje, namelijk recreatiegebied Zeumeren. Op het recreatiegebied is er van alles te beleven, voor jong en oud. Naast dat er lekker gezwommen kan worden, kan je actief aan de slag gaan met activiteiten van Expeditie Zeumeren of watersporten bij Zeumeren Watersport. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven bij SchatEiland Zeumeren. Doe je toch liever rustig aan? Neem dan een lekker hapje en drankje bij Beachclub Zeumeren en geniet van de rust. Ben jij benieuwd wat er nog meer mogelijk is?

Ontdek Zeumeren

Berendonck

Zijn de bovenstaande recreatiegebieden iets te ver voor jou? Check dan recreatiegebied Berendonck in het Rijk van Nijmegen. Dit recreatiegebied is voorzien van een groene omgeving met leuke faciliteiten. Naast zwemmen kan je de waterskibaan trotseren bij recreatiecentrum de Berendonck Trek de skies aan en daag jezelf uit met de aanwezige obstakels. Is dit iets te ruig? Neem dan plaats op het terras bij de waterskibaan en geniet van een heerlijk uitzcht over het water. Wil je echt even relaxen? Boek dan een dagje sauna bij Thermen Berendonck. Ben jij overtuigd?

Ontdek Berendonck

Hilgelo

Als laatst benoemd, maar zeker niet de minste, is recreatiegebied Hilgelo, verstopt in de Achterhoek. Zo dichtbij onze oosterburen voelt het gelijk alsof je op vakantie bent. Naast het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater vind je rondom Hilgelo verschillende campings en accomodaties. Aan de rand van het water kun je heerlijk ontspannen met een hapje en een drankje bij Beachclub MEER. Voor een avontuurlijk dagje met de kinderen moet je bij Avonturenpark Sevink Molen zijn. Wil jij eropuit?
 

Ontdek Hilgelo