Een dagje uit met je hond: de vijf leukste losloopgebieden

Wat een hondenweer! Wil jij er lekker op uit met jouw trouwe viervoeter? Het hondenseizoen is weer begonnen dus jullie kunnen samen op pad, op zoek naar de mooiste losloopgebieden. Spelen, ravotten, zwemmen en hondenvriendjes maken op de mooiste stranden en wandelroutes! Maar wat zijn de mooiste losloopgebieden in Gelderland? In deze blog zetten wij de top 5 op een rijtje!

Bussloo

Recreatiegebied Bussloo heeft alles, voor jou én je hond. Op Bussloo vind je maar liefst zes stranden, gelegen aan een prachtig meer op de Veluwe. Maak samen een strandwandeling en laat je trouwe viervoeter ravotten in het zand en spelen in het water! Ook aan groen is er geen gebrek: het water wordt volledig omringd door bomen en ligweides. Ga je voor een flinke wandeling? Maak dan het hele rondje van ongeveer tien kilometer. Je kan het rondje ook verkorten! Volg dan de bordjes voor de hardlooproute. Naast wandelen kun je op Bussloo ook suppen of trainen met je hond, als leuke afwisseling op het wandelen.

Navigatieadres: Kneuterstraat, Wilp

Wandelen met de hond op Bussloo

Nevelhorst

Op zoek naar een kleiner gebied waar je je hond kan laten loslopen? Bezoek recreatiegebied Nevelhorst, een mooi klein meer waar je samen met je hond ultieme rust vindt. Op Nevelhorst is je hond altijd en overal welkom, echt waar: Nevelhorst is het enige gebied van Leisurelands waar honden het hele jaar mogen loslopen! Er zijn meerdere wandelroutes om uit te kiezen. Komen jullie met de auto? Parkeren op Nevelhorst is gratis.

Navigatieadres: Nevelhorstpad 2, Didam

Wandelen met de hond op Nevelhorst

Berendonck

Het strand van recreatiegebied Berendonck is dé plek waar honden en baasjes in de buurt van Nijmegen elkaar ontmoeten! Ook bij hondenbezitters die verder weg wonen is recreatiegebied Berendonck een geliefde ontmoetingsplek. Neem jij je hond graag mee op avontuur? Dan raden we een uitje naar dit gebied zeker aan. In een wandeling van 5 kilometer zie je alles, van strand en water tot weides en bos. Wil je samen hardlopen met je hond? Volg dan de verharde weg van de hardlooproute op Berendonck.

Navigatieadres: Weg door de Berendonck, Wijchen

Wandelen met de hond op Berendonck

Stroombroek

Recreatiegebied Stroombroek is een groot wandelgebied in de Achterhoek en gelegen naast een vakantiepark van Landal. Er is een hondenwandelroute die het hele jaar door toegankelijk is. Wijk vooral van die route af nu Stroombroek in zijn geheel een losloopgebied is! Het gebied ligt in de Achterhoek en aan de snelweg, erg goed bereikbaar dus. Op dit losloopgebied vind je een meer dat wordt omringd door een gevarieerd landschap. Die variatie is kenmerkend voor de Achterhoek en heerlijk voor je hond. Dus willen jullie samen de Achterhoek beleven? Dan is Stroombroek een aanrader.

Navigatieadres: Het Stroombroek 1, Braamt

Wandelen met de hond op Stroombroek

Mookerplas

Op recreatiegebied Mookerplas zie je Noord-Limburg op zijn mooist: een jachthaven aan prachtig water te midden van strand en groene heuvels! Wandelen met je hond op zal hier nooit gaan vervelen. Zeker niet in het weekend want dan kun je lekker opwarmen bij restaurant De Loopplank. Terwijl je op het terras zit geniet je van geweldig uitzicht over het water en een uitgebreide menukaart. Het gebied is een vertakking van de Maas in het meest noordelijke punt van Limburg, vlak bij de Duitse grens. Je leest het, Mookerplas is om verschillende redenen een uniek losloopgebied.

Navigatieadres: Pastoorsdijk, Plasmolen

Wandelen met de hond op Mookerplas

Vond je dit een leuke blog?
Je leest nu onze eerste van vele Dogloversblog! In de komende blogs gaan meer vertellen over wandelen met je hond op onze recreatiegebieden. De blogs zullen verschijnen op onze blogpagina. Ook houden we je altijd op de hoogte via Facebook en Instagram. Meer interesse in wandelen me je hond? Bezoek dan onze honden-pagina eens! Bedankt voor het lezen en hopelijk tot op een recreatiegebied!