BBQ aan het strand in Gelderland: 4 gezellige gebieden

Zin in een gemakkelijke barbecue aan een van de gezelligste stranden van Gelderland? Dan hebben wij vier perfecte plekken voor je! Het zijn recreatiegebieden voorzien van barbecueplaatsen, midden in de natuur. Lees snel verder en ontdek ze.

Berendonck

In het Rijk van Nijmegen ligt recreatiegebied Berendonck, voorzien van groene omgeving en leuke faciliteiten. Niet één maar twee van die faciliteiten zijn metalen barbecues met rooster! Om op de gebieden in deze blog te barbecueën hoef je alleen maar kolen, aanmaakblokjes en eten mee te nemen. Dat geldt ook voor de gebieden Groene Heuvels en Wylerbergmeer, die zich ook in het Rijk van Nijmegen bevinden.

Bekijk de kaart

Bussloo

Recreatiegebied Bussloo ligt midden op de Veluwe en wordt het hele jaar drukbezocht. Verdeeld over dit grote gebied met zes stranden vind je maar liefst vier barbecueplaatsen. Op een zomerse dag worden deze dankbaar gebruikt; voor de zekerheid een wegwerpbarbecue meenemen kan dan geen kwaad. Gelukkig zijn de plekjes bijna nooit tegelijk bezet, klik hieronder om ze te zien op de kaart.

Bekijk de kaart

Stroombroek

Zoals je op Bussloo de Veluwe beleeft, beleef je op recreatiegebied Stroombroek de Achterhoek. Je bevindt je in een omgeving van afwisselende natuur, waaronder een grote ronde plas. Aan dit water vind je een fijne barbecuestandplaats, dicht bij een parkeerplaats zodat je jouw boodschappen niet ver hoeft te sjouwen. Het gebied is met de auto uitstekend bereikbaar.

Bekijk de kaart

Mookerplas

We eindigen in dezelfde regio waar we begonnen, het Rijk van Nijmegen. Recreatiegebied Mookerplas ligt in een heuvelachtig gebied net buiten Gelderland. Naast chillen op het strand kun je er ook geweldig uiteten, bootje varen en natuurlijk barbecueën. Daar zijn op twee verschillende ligweides standplaatsen voor. De een is dicht op het gezellige strand, de ander op het rustige groen.

Bekijk de kaart