Agility Course Stroombroek

Agility training (ook wel bekend als behendigheidstraining) is een sport die steeds populairder wordt bij hondenbezitters. Het gaat hierbij om het afleggen van een parcours met verschillende obstakels, waarbij de hond op commando en op snelheid door het parcours moet navigeren. De agility course op Stroombroek biedt de perfecte gelegenheid om deze sport met je hond te beoefenen en samen te genieten van een leuke en uitdagende activiteit zowel in het hondenseizoen als in de zomer. Kijk voor alle mogelijkheden voor honden in de zomer op deze pagina

Ready...

De agility course op Stroombroek is geschikt voor honden van alle rassen en maten, en is daarmee een leuke activiteit voor zowel kleine als grote honden. De course biedt de mogelijkheid om de band tussen hond en baas te versterken, omdat het uitvoeren van de obstakels een nauwe samenwerking tussen hond en baas vereist. Naast het versterken van de band tussen hond en baas zijn er nog meer voordelen van de agility training:

- Een hond kan zijn energie kwijt
- Je hond krijgt een betere conditie
- Je traint het geheugen van je hond
- Het kan de motorische vaardigheden van de hond verbeteren
- Je hond wordt mentaal uitgedaagd

Set...

Voordat je begint met de agility course op Stroombroek, is het belangrijk om te zorgen dat je hond in goede gezondheid verkeert en uitgegroeid is. Daarnaast is het verstandig om je hond eerst te laten wennen aan de verschillende obstakels en commando's voordat je begint met het parcours. Dit kun je bijvoorbeeld doen door samen met je hond te oefenen in een rustige omgeving. Bouw het aanleren van de sport daarna stap voor stap op.

Go!

Wanneer je eenmaal klaar bent om het parcours te lopen, is het belangrijk om de veiligheid van je hond in het oog te houden. Zorg dat je hond niet oververhit raakt door rustpauzes in te lassen en te zorgen voor voldoende drinkwater. Daarnaast is het belangrijk om de hond niet te laten forceren en hem of haar de kans te geven om op eigen tempo door het parcours te gaan.

Recreatiegebied Stroombroek in Braamt is ruim opgezet en biedt veel mogelijkheden voor verschillende outdoor activiteiten, waaronder deze agility course voor honden. Tijdens het hondenseizoen (1 oktober tot 1 mei) mogen honden op Stroombroek lekker los rondlopen. Ook buiten het seizoen is er aan de trouwe viervoeters gedacht. Op Stroombroek is er een hondenroute en nu dus ook de agility course de hele zomer toegankelijk voor honden.

Een leuke uitdaging, wat jullie band versterkt en waarbij je lekker kunt genieten van de natuur! Wanneer kom jij het parcour uitproberen?