Groots uitpakken in het jubileumjaar

60 jaar geleden (1962) richtten verschillende Veluwse gemeenten Recreatiestichting Noord- en MIdden Veluwe op, wat later Recreatie Gemeenschap Veluwe (RGV) werd en nu bekend staat als Leisurelands. Reden genoeg om in 2022 groots uit te pakken!

Wat kun je allemaal verwachten?
  • Grootse winacties voor bezoekers.
  • Extra investeringen in recreatieve voorzieningen op de gebieden.
  • Leuke acties in samenwerking met ondernemers.

Houd deze pagina en onze sociale media in de gaten voor updates rondom het jubileumjaar.

Wil je meer lezen over de geschiedenis van 60 jaar Leisurelands? Lees dan verder!

Geschiedenis

Nederlanders kregen na de wederopbouw meer te besteden en meer tijd om erop uit te gaan. De Veluwe werd een populaire plek om te recreëren. Om die toenemende recreatie in goede banen te leiden zorgde de Recreatiestichting voor een betere inrichting van de gebieden voor bezoekers. Op korte termijn sloten meer gemeenten aan. Later in het jaar 1962 werd de stichting een gemeenschappelijke regeling: Recreatie Gemeenschap Veluwe. Recreatiegebieden Bussloo, Heerderstrand, Kievitsveld, Zandenplas, IJsseldelta Marina, Surfoever Hoge Bijssel Strand Nulde, Strand Horst, Zeumeren en Nijkerk aan Zee waren op dat moment onderdeel van RGV.

Later sloten gebieden uit het Rijk van Nijmegen en de Achterhoek zich aan en werd RGV het huidige Leisurelands.

Onze hele tijdlijn bekijken? Klik op onderstaande button!

Geschiedenis

Seizoensacties

Ieder seizoen staat in het teken van een leuke online winactie waar alle bezoekers aan mee kunnen doen. Verwacht prijzen in de vorm van leuke uitjes die passen bij het seizoen. De seizoensacties worden bekend gemaakt op onze sociale media. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.