Parkeren

Betaalautomaat
Hoe werkt het parkeersysteem?

Op de recreatiegebieden van Leisurelands wordt gewerkt met een geautomatiseerde parkeersysteem door middel van slagbomen. Klik hier voor meer informatie over hoe het parkeersysteem werkt.

Wat zijn de parkeertarieven? Klik hier voor de actuele parkeertarieven. 
Waar vind ik een betaalautomaat? Verspreid over het recreatiegebied zijn één of meerdere betaalautomaten, ter herkennen aan de gele omlijsting. Soms bevindt de automaat zich aan de buitenzijde van een apart huisje en soms aan de buitenzijde van een toilet- of kioskgebouw.
Kijk in het menu bij 'Ontdek de recreatiegebieden' en kies uw recreatiegebied. Op de homepage van het recreatiegebied vindt u een plattegrond waarop de locaties van de betaalautomaten staan aangeduid.
Hoe werkt de betaalautomaat? Raak het scherm aan en kies voor het icoontje ‘auto’ (voertuig tot zes meter) of het icoontje ‘auto met aanhanger (lang voertuig 6-15 meter).
Kies de gewenste betaalwijze: PIN of creditcard. Na ontvangst van de betaling komt er een uitrijkaart uit de automaat. Hiermee kunt u de gehele dag, dus op de dag van aankoop tot en met 23.59 uur uitrijden. Er komt geen bonnetje of kwitantie uit de automaat, tenzij u daarvoor kiest.
Kan ik gratis parkeren als ik er maar heel kort ben? Het parkeersysteem is ingericht op langer verblijf. Iemand even afzetten en later op de dag ophalen bijvoorbeeld is twee keer betalen. Het parkeerterrein oprijden (slagboom passeren) is betalen. Indien u onze recreatiegebieden vaker bezoekt, is het voordeliger (en praktischer) een parkeerpas aan te schaffen. Deze is een jaar geldig (van 1 mei tot 1 mei het jaar daarop) op alle recreatiegebieden van Leisurelands. De parkeerpas is 1 x per uur te gebruiken. Ontdek hier de voordelen van de parkeerpas.
 
Vanaf hoe laat werken de ingaande slagbomen? De ingaande slagbomen werken tussen 06.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds (in het laagseizoen tot 19.00 uur 's avonds). De uitgaande slagboom werkt 24 uur per dag.
Waar koop ik een uitrijkaart? Verspreid over het recreatiegebied zijn één of meerdere betaalautomaten waar u uw uitrijkaart koopt. De betaalautomaten zijn ter herkennen aan de gele omlijsting. Soms bevindt de automaat zich aan de buitenzijde van een apart huisje en soms aan de buitenzijde van een toilet- of kioskgebouw.
Kijk in het menu bij 'Ontdek de recreatiegebieden' en kies uw recreatiegebied. Op de homepage van het recreatiegebied vindt u een plattegrond waarop de locaties van de betaalautomaten staan aangeduid.
Op welk moment kan ik een uitrijkaart kopen?  Een uitrijkaart kunt u direct bij aankomst kopen. Hiermee kunt u de gehele dag, dus op de dag van aankoop tot en met 23.59 uur uitrijden.
Kan ik uitrijkaarten bestellen / kopen op factuur (i.p.v. uit de automaat)? Dit is mogelijk vanaf een bepaald minimumaantal. Neem hiervoor tijdens kantooruren contact op met de afdeling Marketing, Sales & Communicatie op telefoonnummer 026-3848800 of stuur een mail naar info@leisurelands.nl.  Uw e-mail wordt uitsluitend van maandag t/m vrijdag gelezen en in behandeling genomen. Het tarief voor vooraf ingekochte uitrijkaarten is hetzelfde als het tarief voor een uitrijkaart die u bij de betaalautomaat op het terrein koopt.
 
Kan ik korting krijgen op het parkeergeld als wij met een grote groep (en dus met veel auto's) komen?  Op uitrijkaarten c.q. parkeergeld geeft Leisurelands geen korting. De parkeergelden gebruikt Leisurelands om de recreatiegebieden te kunnen onderhouden. Leisurelands ontvangt geen subsidies en inkomsten zijn dus nodig om de recreatiegebieden ook in de toekomst duurzaam te kunnen onderhouden. 
 
Mijn uitrijkaart werkte niet bij de slagboom en ik heb een tweede uitrijkaart moeten kopen. Krijg ik het teveel betaalde bedrag retour? Bij een storing aan de slagboom adviseren wij u ten eerste om het storingsnummer te bellen dat u vindt op de uitrijzuil. Op die manier kunnen wij u helpen. Indien u er zelf voor kiest om een extra uitrijkaart te kopen wordt per situatie bekeken of u recht heeft op teruggave van het teveel betaalde parkeergeld. Leisurelands stort nimmer het bedrag terug, u kunt na akkoord het teveel betaalde bedrag ophalen bij het regiokantoor.
 
De slagboom stond open, maar ik had al een uitrijkaart gekocht. Krijg ik nu het parkeergeld terug?  Als slagbomen zijn opengesteld is er een storing die niet direct kan worden verholpen of een calamiteit. Een openstaande slagboom doet niks af aan het feit dat u parkeergeld dient te betalen. Een eenmaal aangekochte uitrijkaart kunt u niet retourneren.
 
Mijn voertuig is 5,99 m lang, maar ik kon niet uitrijden met een gewone uitrijkaart en heb een traileruitrijkaart gekocht. Krijg ik het bedrag van de gewone uitrijkaart retour?  Bij de uitgaande slagbomen zijn zogenaamde lussen aangebracht in het wegdek die een voertuig detecteren. Een voertuig van 5,99 meter lang met bijvoorbeeld een trekhaak wordt gedetecteerd als een lang voertuig.
 
Ik heb een bekeuring gekregen voor foutparkeren, kunnen jullie deze intrekken? Een bekeuring wordt direct ingevoerd in het systeem van de overheid. Leisurelands kan de bekeuring dan niet terugdraaien. U kunt te allen tijde bij het CJIB een bezwaar indienen.