Zonnige recorddag met gouden randje op Stroombroek

15 september 2023

Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft van sponsor Leisurelands, de beheerder van recreatiegebied Stroombroek, een flinke kers op de taart gekregen: er werd 9400 euro gedoneerd, het dubbele van wat Stroombroek op de dag van het evenement aan parkeergeld opbracht.

Onverwachte meevaller
Met dank aan het spektakel van de Swim en het perfecte strandweer parkeerden er zondag 10 september honderden auto’s op Stroombroek. Dat Leisurelands haar parkeerinkomsten verdubbeld zou doneren was bekend, maar dat het bedrag zo hoog zou oplopen had niemand durven verwachten. De donatie komt bovenop het recordbedrag van €401.323,- dat de Swim heeft opgehaald. Om het succes te vieren kreeg projectleider Margot Verhagen afgelopen donderdag een cheque uitgereikt.

Trouwe partners
Niet alleen met haar donatie en locatie maar ook als sponsor van de Kids Swim was Leisurelands belangrijk. Directeur Kees Rutten deed de opening en keek toe hoe de kinderen, tien jaar en ouder, 500 meter aflegden. Leisurelands heeft meer officiële zwemlocaties zoals Stroombroek en wil met haar gebieden voor meer beweging en vitaliteit zorgen. Het past bij deze ambitie dat de jarenlange steun aan Swim to Fight Cancer Achterhoek naar een hoger niveau is getild. De volgende editie vindt opnieuw plaats op Stroombroek, voor de vijfde keer. Hopelijk schijnt de zon weer!