Tot rust komen én opladen op Bussloo, Kievitsveld en Zeumeren

14 september 2022

Veel bezoekers weten de recreatiegebieden van Leisurelands te vinden om tot rust te komen en zichzelf weer op te laden, vanaf vandaag kunnen bezoekers er ook hun auto opladen. Op 14 september zijn op de recreatiegebieden Kievitsveld, Zeumeren en Bussloo de eerste laadpalen in bedrijf genomen. Leisurelands heeft deze laadmogelijkheden voor elektrische auto’s gerealiseerd om haar gebieden verder te verduurzamen en nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Hiervoor is de samenwerking gezocht met Park 'n Charge.

 
Steeds meer elektrische auto’s
De negentien recreatiegebieden van Leisurelands trekken bezoekers uit heel Nederland. Meer dan 200 duizend Nederlanders hebben een elektrische auto; dat aantal gaat steeds sneller groeien. Hetzelfde geldt voor het aantal openbare oplaadpunten in ons land. Sterker nog: op het gebied van laadinfrastructuur is Nederland één van de koplopers in Europa. Vanaf nu draagt Leisurelands daaraan bij.

Duurzaamheid speerpunt
Duurzaamheid is belangrijk voor Leisurelands. Leisurelands noemt ‘duurzaam zijn in alles wat we doen’ als één van haar vijf kernwaarden. Ze heeft als doel om vanaf 2025 energieneutraal te werken: alle verbruikte energie moet tegen die tijd ook weer duurzaam opgewekt zijn. Het plaatsen van laadvoorzieningen is een stap in de goede richting. Kees Rutten, directeur van Leisurelands, zegt: “onze gebieden worden op veel fronten steeds duurzamer. De mogelijkheid om elektrische auto’s te kunnen laden kan eigenlijk niet ontbreken.” Ook laat Kees zich uit over de toekomst: “wij denken ook onze andere gebieden op korte termijn met laadvoorzieningen te kunnen uitrusten”.

Samenwerking Park 'n Charge
Om die stap te zetten werkt Leisurelands samen met Park 'n Charge, een specialist in het realiseren van laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. De samenwerking werpt zijn vruchten af; dat werd als eerste zichtbaar op recreatiegebied Bussloo. Daar zijn de eerste laadpalen geplaatst, namelijk op de parkeerplaats bij Pitch & Putt. Ook op de recreatiegebieden Kievitsveld en Zeumeren zijn inmiddels laadvoorzieningen te vinden. “Laadpalen moeten het gewoon goed doen, dat zien wij als basis. Wij willen daarboven dat iedereen die daar behoefte aan heeft altijd en overal kan laden. Wij weten op basis van onze datamodellen waar laadbehoefte is en zal ontstaan maar snappen ook heel goed dat op plekken waar die behoefte nog minder groot is om andere redenen laadinfra wel noodzakelijk kan zijn. En daar werken we graag aan mee!” aldus Jeroen Roeloffzen (directeur Park 'n Charge).

Over Leisurelands
Leisurelands wil mensen de deur uit laten gaan en steeds opnieuw laten ervaren hoe onverwacht mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied van Nederland. We doen dat door duurzame en dynamische recreatiegebieden aan te bieden voor iedereen. Onze expertise, innovatiekracht en creativiteit zetten we in om recreatie in de gehele regio te blijven ontwikkelen.

Over Park 'n Charge
Wij zijn een Charge point operator (CPO) die voor haar klanten in de publieke en zakelijk markt net een stapje meer zet dan wellicht strikt noodzakelijk. Laadpalen moeten het gewoon goed doen, dat zien wij als basis. Wij willen daarboven op dat iedereen die daar behoefte aan heeft altijd en overal kan laden. Wij weten op basis van onze praktische datamodellen waar laadbehoefte is en zal ontstaan maar snappen ook heel goed dat op plekken waar die behoefte nog minder groot is om andere redenen laadinfra wel noodzakelijk kan zijn. En daar werken we graag aan mee!