Onderwater beach cleanup Heerderstrand

15 september 2023

HEERDERSTRAND - Op zaterdag 16 september tussen 11 uur en 14 uur zal De Duikvereniging en duikschool QDiving met een groep vrijwilligers een schoonmaakduik houden in het water van het Heerderstrand.

Kop
Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day! World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt. De World Cleanup Day brengt mensen wereldwijd samen om de planeet schoon te maken. Door deel te nemen aan opruimacties leren mensen over de impact van zwerfafval op het milieu en worden ze aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud van de natuur.

Plastic soep
Elk jaar sterven tienduizenden zeedieren en zeevogels door het eten van afval in zee of doordat ze erin verstrikt raken. Afval in zee tast leefomgevingen aan en is moeilijk te verwijderen. Zo’n 70% van het afval dat in zee terecht komt, zinkt naar de zeebodem of wordt plastic soup. Alleen duikers beschikken over de vaardigheden om het afval dat op de water bodem terecht komt aan te pakken en op te ruimen. Voor duurzame verbeteringen moeten personen, bedrijven en overheden ervoor zorgen dat er minder afval ontstaat en dat afval, met name plastic, niet meer in zee terecht kan komen.

Enthousiaste vrijwilligers
Aangezien De Duikvereniging en duikschool QDiving een schoon milieu en schoon water erg belangrijk vinden, gaan zij met een groep enthousiaste vrijwillige duikers jaarlijks ergens belangeloos onderwater afval opruimen. Met als doel het zwemwater veiliger en schoner te maken, zodat iedereen met plezier van de watersport kan blijven genieten. Volg de link om te zien hoe zij te werken gaan.

Heerderstrand
Dit jaar bezoeken De Duikvereniging en QDiving recreatiegebied Heerderstrand in Heerde. Een prachtig gebied voor de waterliefhebber, waar je geweldig kan zwemmen! Leisurelands hecht veel waarde aan schoon en veilig zwemwater. Het bezoek van deze vrijwillige duikers wordt door Leisurelands dan ook bijzonder op prijs gesteld. Dit jaar is het Heerderstrand aan de beurt. En wel op zaterdag 16 september 2023 tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer informatie op www.qdiving.nl of via het secretariaat van De Duikvereniging: LedenvanQDiving@gmail.com