Ondertekening Voorster Sport- en Beweegakkoord op sportieve wijze gevierd met opening Hardlooproute Bussloo door Stefan Groothuis

19 juli 2021

Recreatieonderneming Leisurelands heeft zich als 70e partner aangesloten bij het Voorster Sport- en Beweegakkoord. Het partnerschap werd gevierd door de opening van de gloednieuwe Hardlooproute Bussloo, die afgelopen maand is gerealiseerd. Stefan Groothuis en wethouder van der Sleen gaven het startschot waarna medewerkers van Leisurelands en leden van de regiegroep van het Sport- en Beweegakkoord het rondje in gebruik namen.

Stefan Groothuis verrichte de opening van de Hardlooproute Bussloo onder aanwezigheid van vele hardloopliefhebbers. “Ik geloof dat er door krachten te bundelen meer doelen tegelijkertijd gediend kunnen worden. Als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland vind ik dat alle kinderen moeten kunnen sporten en ontdekken wat bij hen past. Als ze binnen het ongeorganiseerde sporten hun plezier kunnen halen is dat natuurlijk ook fantastisch.”  Tijdens de opening werd ook nog geld opgehaald voor het Jeugdfonds waar Stefan Groothuis ambassadeur van is. Leisurelands deed een donatie voor iedereen die het rondje Bussloo wist te voltooien.

Leisurelands wil dat Bussloo veel meer wordt gebruikt voor sport. De nieuwe hardlooproute is één van de eerste concrete stappen die hier aan bijdraagt. Directeur Kees Rutten: “Recreatie en gezondheid zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een groene recreatieve omgeving nodigt vaak vanzelf uit tot beweging. We hopen dat veel volwassenen en zeker ook kinderen bij ons komen sporten en dat we daarmee een steentje bij kunnen dragen aan gezond leven”.

Aansluiten bij het Voorster Sport- en Beweegakkoord is voor Leisurelands meer dan logisch. Wethouder Hans van der Sleen: “Leisurelands is als beheerder van Recreatiegebied Bussloo een belangrijke partner met een publieke functie en een maatschappelijke rol, dus heel waardevol dat ook zij aangehaakt zijn.”

70e partner
Eén van de ambities uit het Voorster Sport- en beweegakkoord maar ook de Kadernota Sociaal Domein van de gemeente Voorst is om de sport- en beweegdeelname te verhogen van alle inwoners, zowel georganiseerd als ongeorganiseerd. Door de inrichting van de buitenruimte aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor het ongeorganiseerde sporten zijn er meer en betere mogelijkheden tot fietsen, bootcamp, hardlopen etc. “Vorig jaar heb ik contact gezocht met Leisurelands om eens te sparren over kansen voor zowel Leisurelands als onze samenleving op het gebied van sport, bewegen, vitaliteit. Recreatiegebied Bussloo, in het hart van onze gemeente (en van de Stedendriehoek), biedt volop mogelijkheden om 365 dagen per jaar aantrekkelijk te zijn”, aldus Ingrid de Croon, adviseur sport van de gemeente Voorst en lid van de regiegroep van het Voorster sport- en beweegakkoord (SBA).

Hardlooproute Bussloo
De Hardlooproute van Bussloo is een route van 7,5 kilometer rondom het water. Er zijn 6 startpunten bij onder andere Strandhuys de Enk, Kiosk Robberskamp, Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo, Kiosk Withagen en Hofstede de Middelburg. De route is met een QR-gelinkt naar Strava, die de prestaties van de lopers bijhoudt. “We dagen iedereen uit de omgeving uit de route te lopen, en de strijd met vrienden en familie aan te gaan”, aldus Kees Rutten. Meer informatie over de Hardlooproute Bussloo is te vinden op www.bussloo.nl.