Nieuw speeltoestel als vrolijke toevoeging op recreatiegebied Hilgelo

13 juli 2021

Wie deze zomer op het Hilgelo komt zal verrast worden door een nieuw en groot piratenschip aan de strandlijn. Wethouder Inge Klein Gunnewiek en Leisurelands directeur Kees Rutten namen het toestel samen met de ondernemers op het gebied in gebruik. Maar vooral de kleintjes stalen de show. Onder toeziend oog van alle aanwezigen werd het schip nauwkeurig getest door Pepijn en Fayah.

Het nieuwe speeltoestel maakt een dagje strand voor de kleintjes nóg leuker, maar heeft vooral als doel om een leuke attractie te zijn voor gezinnen met kinderen wanneer het níet een warme stranddag is. Leisurelands-directeur Kees Rutten: “We willen graag buiten het zomerseizoen en op de minder warme dagen ook iets te bieden hebben. Wanneer het 20 graden is en een beetje bewolkt, kan je hier nog steeds lekker ontspannen met je kinderen. Het speeltoestel biedt op zulke dagen een leuke attractie”.

Recreatieonderneming Leisurelands wil met een gewijzigde strategie meer focussen op de beleving en attractiewaarde van de gebieden. Zo wordt er dit jaar geïnvesteerd in verschillende kleine speeltoestellen als wipkippen en schommels. Op twee recreatiegebieden in de Achterhoek, Hilgelo en Stroombroek, worden grotere speeltoestellen geplaatst.