Mooie ontwikkelingen voor Berendonck in petto

12-11-2020

De ontwikkelingsvisie van recreatiegebied Berendonck is deze week goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen. Er staan mooie ontwikkelingen op de planning voor de komende jaren. Berendonck wordt hiermee een nog aantrekkelijker recreatiegebied. Wij zijn blij met deze mijlpaal.

De plannen zijn een vervolg op de in 2010 vastgestelde ontwikkelingsvisie. Hieruit zijn onder meer een thermencomplex, naturistenstrand, outdoor- en waterskicentrum en een tijdelijk beheerdersgebouw gerealiseerd. De nieuwe visie van 2020 zorgt voor minder ‘verstening’ waardoor het landschappelijke en natuurlijke karakter van Berendonck nog beter tot zijn recht blijft komen.  

Minder verstening, meer ruimte voor wellness, outdoor, evenementen en duurzame energie
Als de gemeenteraad instemt met de visie kunnen we beginnen met een nieuw bestemmingsplan. Hierin zijn plannen opgenomen voor een wellnesshotel bij Thermen Berendonck en outdooractiviteiten zoals groepskamperen, een groepsaccommodatie en de uitbreiding van het outdoor- en waterskicentrum. Verder biedt de nieuwe visie ruimte voor evenementen, zoals de uitbreiding van dancefestival Emporium met een tweede dag. Tot slot zijn er plannen voor een permanent beheerderskantoor, nieuwe kiosk en ruimte voor het opwekken van duurzame energie. 

Mooi, leuk en actief recreëren
De ontwikkelingen sluiten aan bij waar Leisurelands voor staat. Wij willen mensen uitnodigen de deur uit te gaan. Door steeds te laten ervaren hoe mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied. Dat doen we door duurzame en dynamische recreatiegebieden aan te bieden voor iedereen.