Leisurelands tekent samen met Solar Green Point voor energietransitie op Heerderstrand

11 juni 2021

Gisteren werd op Heerderstrand de krabbel gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Leisurelands en Solar Green Point voor de komst van een zonnepark op de parkeerplaats van het recreatiegebied. In samenwerking met Heerde Energiek zal het zonnepark binnenkort 2.000.000 kWh opwekken voor de lokale omgeving. Voor Leisurelands is dit een volgende stap om bij te dragen aan de energietransitie. “Een mooie stap!”, aldus directeur Kees Rutten.

Op de parkeerplaats van Heerderstrand komen carports die bedekt zijn met 5.000 zonnepanelen. Energieopwekking op de gebieden van Leisurelands moet op een goede manier samengaan met recreatieve beleving. Sterker nog, de komst van de carports zorgt ervoor dat de faciliteiten voor de bezoekers verbeteren. Door de carports wordt het mogelijk om auto’s te parkeren in de schaduw, maar ook om te op te laden met groene stroom. Eerder werd het plan al omarmd door het college. Met de ondertekening is de eerste stap richting de praktijk gezet.

Met de komst van het zonnepark fungeert Heerderstrand als voorbeeldfunctie voor de andere 18 recreatiegebieden van Leisurelands. “We hopen in de komende jaren op andere gebieden ook bij te kunnen dragen aan energietransitie”, zegt Kees Rutten. “Dit doen we door onze eigen bedrijfsvoering energieneutraal te maken, door elektrisch rijden te faciliteren maar ook door samen met overheden en corporaties te werken aan passende initiatieven op energie op te wekken”.