Landelijke Calisthenics Community Komt Naar Zeumeren

24 mei 2023

ZEUMEREN - Zondag 28 mei, op Eerste Pinksterdag, organiseert Leisurelands op recreatiegebied Zeumeren een open workout. Vanaf 13:00 komen daar calisthenics-fanaten vanuit het hele land op af. Iedereen is welkom en krijgt gratis de kans om onder begeleiding te trainen, en kennis te maken met de sport calisthenics.

Gratis sportschool
De open workout vindt plaats bij het urban sportspark, een veelzijdige beweeglocatie met toestellen die zijn geplaatst door Nijha. Deze toestellen zijn geschikt voor verschillende urban sports, waarvan calisthenics de bekendste. Samen met experts van Kratos heeft Leisurelands ervoor gezorgd dat het urban sportspark is geschikt voor een brede doelgroep. Kees Rutten, directeur van Leisurelands, zegt: ‘op onze urban sportsparken kunnen jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten.’

Calisthenics, wat is dat?
Van oorsprong is calisthenics een oud-Griekse sport; de benaming is dan ook afgeleid uit het Grieks. Calisthenics is een samenstelling van de woorden 'cali' en 'sthénos', samen betekent dat letterlijk 'mooie kracht'. In de kern is calisthenics hetzelfde als fitnessen zonder apparatuur en gewichten. Je traint met je eigen lichaamsgewicht; daar kun je een urban sportspark voor gebruiken. Oefeningen bestaan bijvoorbeeld uit jezelf optrekken, zwaaien en springen. Met calisthenics train je de basisfuncties voor elke sport: spierkracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie.

Begeleiding door Extreme Beasts
Tijdens de open workout Zeumeren is er begeleiding door sporters van Extreme Beasts. Aan hun gespierde bovenlichamen is duidelijk te zien dat calisthenics hun grootste passie is! Extreme Beasts is een landelijke calisthenics community die door heel het land samenkomt op urban sportsparken. De keuze om naar recreatiegebied Zeumeren te komen was snel gemaakt. Het urban sportspark heeft goede faciliteiten en een centrale ligging in Nederland. Leisurelands en Extreme Beasts gaan er samen een feestelijke middag van maken en benadrukken dat iedereen welkom is.