Grootste gratis sportschool van Gelderland geopend op Berendonck 

15 september 2022

Calisthenics, 3x3 basketbal, Ninja Warrior, freerunning en obstacle courses: urban sports zijn razend populair bij jong en oud. Leisurelands brengt deze urban sports van de wijk, naar haar recreatiegebieden. Op de recreatiegebieden Berendonck, Zeumeren en Hilgelo kunnen bezoekers vanaf nu dagelijks terecht voor een sportieve uitdaging in de buitenlucht. Nijha heeft op verzoek van Leisurelands de recreatiegebieden ingericht met het nieuwste op het gebied van urban sports. Er zijn calisthenics en ninja gym opstellingen van Kratos, hardloop- en beweegroutes en als extraatje een 3x3 basketbal court op Berendonck.


Nieuwe plek voor sportieve community
Leisurelands biedt zo een nieuwe plek aan een sportieve community van een jong publiek. Op de recreatiegebieden kunnen zij elkaar ontmoeten en zich verder sportief ontwikkelen. Paul Terpstra van Nijha: “Als leverancier zijn we trots op het eindresultaat. Urban sports zijn niet alleen sportief uitdagend, ze zijn ook een kans om jonge mensen te bereiken en een community te bouwen die veel betekent op het gebied van gezondheid en participatie.”  

Iedereen welkom
“Deze toevoeging sluit mooi aan op sportieve evenementen zoals de Strong Viking runs die al jaren met succes bij Leisurelands plaatsvinden”, aldus een trotse Hans Huisman, operationeel manager van Leisurelands. “Vanaf nu zijn de urban sportsparken klaar voor gebruik en is iedereen welkom.” 

Beweegcrisis
Nederland zit in een beweegcrisis. Maar 40% van de Nederlanders voldoet aan de beweegrichtlijnen. De Nederlandse overheid vindt dat dat in 2040 minimaal 75% moet zijn. Kees Rutten, directeur van Leisurelands: “Bewegen is leuk en gezond! Leisurelands wil daaraan bijdragen en mensen laten ervaren hoe onverwacht mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied van Nederland. Sporten en bewegen is een belangrijke vorm van recreatie die jaarrond op onze gebieden plaatsvindt; we willen die nog meer stimuleren. Op onze urban sportsparken kunnen jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. We hopen veel nieuwe bezoekers te mogen verwelkomen.”

Sport for development
Ter gelegenheid van de opening overhandigden Kees Rutten van Leisurelands en Paul Terpstra van Nijha een cheque van 1000 euro aan stichting 3x3 Unites. Onder het motto ‘Sport for development’ werkt 3x3 Unites over de hele wereld samen met lokale partijen om het verschil te maken in de maatschappij. Haar Leadership programma’s vormen daarvoor de basis: met 3x3 basketbal leren jongeren Life Skills waar zij en hun lokale community blijvend voordeel van hebben. “Wat 3x3 Unites bereikt met sport vinden wij heel mooi en dus willen we een steuntje in de rug geven”, aldus Adriaan van der Linden van Leisurelands.

Over Leisurelands
Leisurelands wil mensen de deur uit laten gaan en steeds opnieuw laten ervaren hoe onverwacht mooi, leuk en actief je kunt recreëren in het buitengebied van Nederland. We doen dat door duurzame en dynamische recreatiegebieden aan te bieden voor iedereen. Onze expertise, innovatiekracht en creativiteit zetten we in om recreatie in de gehele regio te blijven ontwikkelen.

Over Nijha
Met een niet aflatende drive om meer mensen in beweging te krijgen maken wij ruimte voor beweging in de school, wijk, sportaccommodaties en zorgcentra. Wij beantwoorden jouw vraag graag met een totaaloplossing door je te begeleiden gedurende het hele proces van visie naar resultaat. Nu al sporten en bewegen zo’n 3.000.000 Nederlanders, binnen óf buiten, wekelijks met onze oplossingen.