Gratis sportfestijn voor jong en oud komt naar zonovergoten Berendonck

16 augustus 2023

BERENDONCK - Zaterdag 19 augustus ontvangt recreatiegebied Berendonck in Wijchen niet alleen strandgangers maar ook sporters: zij doen vanaf 14:00 uur mee aan de Open Workout Berendonck. Samen met topatleten uit de regio verzorgt Leisurelands een gratis programma in het teken van urban sports. Iedereen kan eraan deelnemen en tegelijkertijd genieten van begeleiding, tussendoortjes, gezellige sfeer en lekker weer.

Sportschool aan het strand
Het evenement vindt plaats op urban sportspark Berendonck, een veelzijdige beweeglocatie met sporttoestellen . Samen met experts van Kratos heeft Leisurelands ervoor gezorgd dat het urban sportspark voor een brede doelgroep geschikt is. Kees Rutten, directeur van Leisurelands, zegt: ‘op ons urban sportspark kunnen jong en oud, van alle niveaus, komen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten.’ Voor beginners is de Open Workout Berendonck een kans om te leren op welke manieren de verschillende toestellen gebruikt kunnen worden. In het vervolg kunnen zij de faciliteiten dan optimaal benutten. Zaterdag zijn er instructeurs aanwezig die tips en tricks kunnen geven.

Een divers programma
Verdeeld over de middag geeft een atleet van Kratos demonstraties en clinics, bijvoorbeeld over de indrukwekkende sport ninja warrior. Ook is er aandacht voor calisthenics, een van oorsprong oud-Griekse sport waarvan de naam ‘mooie kracht’ betekent. In de kern is calisthenics hetzelfde als fitness zonder apparatuur en gewichten. Je traint met je eigen lichaamsgewicht en kunt daar toestellen bij gebruiken. Op urban sportspark Berendonck zijn deze van de hoogste kwaliteit, zo beweert een vriendengroep uit Oss. Zij vertegenwoordigen 0412 Calisthenics en brengen zaterdag hun tigste bezoek aan Wijchen.

Jaarrond
Ook buiten het zomerseizoen is Berendonck een mooie plek om te sporten. Je kunt er het hele jaar terecht voor een sportieve activiteit op elk niveau: een wandeling rond de plas, een potje basketbal op het verharde 3x3 veld, een spelletje golf bij Burggolf Wijchen, een activiteit bij het Waterski & Outdoorcentrum of natuurlijk een work-out op het urban sportspark. Er is van alles mogelijk op recreatiegebied Berendonck, dat misschien wel het grootste sportpark in de regio is.