Geslaagde opening Urban Sportspark Rhederlaag 

1 mei 2024

RHEDERLAAG, GIESBEEK - Vandaag vond de officiële opening plaats van het gloednieuwe Urban Sportspark op Rhederlaag in Giesbeek. Wethouder Sport Arthur Boone en Leisurelands directeur Kees Rutten verrichtten samen de openingshandeling, waarna het sportpark direct bruisend tot leven kwam.

Het Urban Sportspark bij de Giese Kop is een unieke plek waar jongeren en volwassenen op een eigentijdse manier kunnen sporten en bewegen. Het park is voorzien van diverse faciliteiten voor verschillende urban sporten, waaronder panna en calisthenics. 

Panna toernooi en calisthenics demonstraties 
Tijdens de openingsmiddag vonden er verschillende activiteiten plaats, zoals een panna toernooi en calisthenics demonstraties. De aanwezigen genoten zichtbaar van de nieuwe sportfaciliteiten en de feestelijke sfeer. 

Geweldige aanvulling op sport- en beweegaanbod 
Wethouder Arthur Boone: "Ik ben ontzettend blij met de opening van dit Urban Sportspark. Het is een geweldige aanvulling op het sport- en beweegaanbod in Giesbeek en Zevenaar. Dit park biedt jongeren en volwassenen de kans om op een leuke en uitdagende manier te sporten en nieuwe vaardigheden te leren." 

Ontmoetingsplek voor sportievelingen uit de hele regio 
Leisurelands directeur Kees Rutten: "We vinden sporten ontzettend belangrijk en willen maatschappelijk bijdragen door deze faciliteiten gratis aan te bieden. Dit gaat de komende jaren een ontmoetingsplek worden voor sportievelingen uit de hele regio. Naast de Urban Sportsparken die al staan op Berendonck, Bussloo, Hilgelo en Zeumeren gaan we er dit voorjaar ook nog één op Stroombroek openen. Leisurelands is daarmee echt de grootste gratis sportschool van Nederland!" 

Breed gedragen toekomstvisie 
De afgelopen jaren is gewerkt aan een breed gedragen toekomstvisie voor Rhederlaag die, naast de ontwikkeling van recreatie en natuur, de laatste fase van de zandwinning inluidt. Dit plan is opgesteld in samenwerking met meerdere partijen. Dorps- en andere belangenorganisaties, recreatie- en andere ondernemers en verenigingen hebben zich verenigd in het Integraal Gebiedsoverleg Rhederlaag (IGOR). Het Urban Sportspark is onderdeel van het plan om Rhederlaag te blijven ontwikkelen tot een levendige en aantrekkelijk recreatiegebied. De komende tijd zullen er nog meer sport- en recreatieve voorzieningen worden gerealiseerd in de wijk.