Emporium en Dreamfields blijven nog jaren bij Leisurelands

25 mei 2022

Matrixx Events en Leisurelands hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de recreatiegebieden Berendonck en Rhederlaag waar de festivals Emporium en Dreamfields gehouden worden. De samenwerking tussen beide partijen loopt al meer dan 15 jaar en wordt zeker nog 5 jaar vervolgd. Emporium en Dreamfields zijn niet meer weg te denken uit de festivalkalender en ook de komende edities zijn nagenoeg uitverkocht.

Partnerschap
De eerste editie van Emporium op Berendonck vond al in 2005 plaats en vanaf 2011 volgde Dreamfields op Rhederlaag. De festivals zijn uitgegroeid tot landelijk bekende namen en trekken samen jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers. Met de ondertekening van een nieuwe overeenkomst tussen Matrixx Events en Leisurelands is de regio verzekerd van nog minimaal 5 jaar feest. “Festivals zijn essentieel gebleken om mensen van het leven te laten genieten. We werken het liefst langjarig samen met betrouwbare en regionale partners. De verlenging van het partnerschap met Matrixx is daar een mooi voorbeeld van.” aldus Kees Rutten, directeur van Leisurelands.

Unieke locaties onderdeel van succes
Sinds haar oprichting heeft Matrixx maar één doel gehad: het uitgaansleven verrijken met evenementen vól beleving en creativiteit. “De unieke festivallocaties van Leisurelands zijn een belangrijk onderdeel van het succes. We zijn dan ook blij dat we hier nog lang kunnen blijven.” aldus David Brons directeur van Matrixx Events.

Emporium in het teken van samenzijn
Emporium zal dit jaar op 28 mei vooral het samenzijn vieren. Marketing Manager Wouter Renckens van Matrixx Events: “Na een lange coronatijd waarin een feestje vieren en samenzijn zo’n beetje het grootste gemis is geweest voor jongeren, willen we dit jaar vooral samenzijn en met elkaar vieren. Het leven, de liefde, de muziek, het samenzijn!”

Dreamfields als feniks terug op Rhederlaag
Dreamfields staat bekend om de mooie aankleding en stages. Dit jaar keert op 9 juli één van de meest besproken stages uit 10 jaar Dreamfields terug op Rhederlaag, namelijk de grote feniks-stage. De “Phoenix”, de vogel die herrijst uit zijn eigen as, is een mooie metafoor voor het festival dat na 2 jaar corona terugkeert en beter zal worden dan ooit!

Festival is compleet dagje uit geworden
Naast de artiesten, is er ook op beide festivals een uitgebreide randprogrammering samengesteld. “Van heerlijke chill-out zones en zomerse cocktailbars tot gave attracties en natuurlijk een spetterende eindshow met vuurwerk. Het festival is de afgelopen jaren steeds meer gaan draaien om een compleet dagje uit voor de bezoeker en voert dat in alle aspecten terug.” aldus David Brons van Matrixx Events.