Chasing the Hihat heeft vertrouwen in Stroombroek; zeker drie jaar Lago Lago Festival

27 januari 2022                                                       

Nu de wereld opengaat, krijgen steeds meer mensen weer goede zin in het evenementenseizoen van 2022. Evenementenorganisator Chasing the Hihat komt het eerste weekend van juli met Lago Lago naar recreatiegebied Stroombroek en doet hier nog een schepje bovenop; vandaag werd de samenwerking met Leisurelands beklonken voor in ieder geval ook nog de komende twee jaar. Met de driejarige samenwerking bevestigt Chasing the Hihat haar vertrouwen in het nieuwe evenement, Stroombroek als locatie en de samenwerking met Leisurelands en de andere partners.

Lago Lago
Lago Lago is een mix van muziek, bijzonder eten en watersport voor festivalbezoekers uit heel Nederland met de nadruk op comfortabele manieren van overnachten. Het evenement vindt plaats op het terrein van Leisurelands (recreatiegebied Stroombroek) en het terrein van Markant Outdoorcentrum. Ook kan overnacht worden op Landal Stroombroek waar alle huisjes vrijgehouden worden voor bezoekers van Lago Lago en worden Glamping tenten aangeboden met alle gemakken voorzien. Chasing the Hihat heeft met het evenement verschillende ambities op het gebied van duurzaamheid en verbinding met de lokale omgeving. Inmiddels is er een bijeenkomst geweest voor omwonenden en andere betrokken, en de reacties waren positief.

Stroombroek unieke locatie
Het evenemententerrein biedt de festivalbezoeker een unieke locatie. Langs de oevers van Stroombroek kunnen de bezoekers in het eerste weekend van juli hun tenten opzetten en worden meerdere podia geplaatst. Ook op het terrein van Markant Outdoorcentrum staan maar liefst 3 podia langs het water en tussen de bossen. “Er is een stuwmeer van voorpret ontstaan de afgelopen jaren zonder zomerfestivals. Met Lago Lago zetten we in op een trend om het hele weekend lekker weg te zijn en van goeie muziek te genieten met je vrienden. We zochten al even naar de perfecte locatie voor een meerdaags evenement en we hadden niet durven dromen zo goed terecht te komen in Stroombroek!”, aldus organisator Daniel van Drunen.

Licht aan de horizon
Ondanks de nu nog geldende beperkingen is er veel vertrouwen dat het festivalseizoen in volle omvang door kan gaan. Ook partner Leisurelands is blij met de komst van het evenement en het vertrouwen voor de toekomst: “Een evenement als dit doe je niet voor 1 jaar. Je wilt een band opbouwen met een gebied, met de mensen in de omgeving. Lago Lago heeft alles in zich om een iconisch event voor Stroombroek te worden”, aldus directeur Kees Rutten.