Nieuwjaarsduik 2023: de leukste locaties

De jaarwisseling komt eraan! Woon jij in (de buurt van) Gelderland? En wil je 2023 inluiden met de best mogelijke nieuwjaarsduik? Dan is deze blog voor jou! Lees verder en ontdek vijf nieuwjaarsduiken die in al je behoeften voorzien.

Stroombroek

Deze bijzondere nieuwjaarsduik in de Achterhoek wordt georganiseerd door Swim to Fight Cancer. De vorige editie kende maar liefst 130 deelnemers en was een groot succes! Stichting Fight Cancer wilt er een traditie van maken, om aandacht te blijven vragen voor het belang van kankeronderzoek en preventie. Deelname aan de duik is gratis! Voel je vrij om te doneren en daarmee KWF Kankerbestrijding te steunen. 
 
Recreatiegebied Stroombroek heeft een grote ronde plas in prachtige omgeving. De nieuwjaarsduik zal beginnen om 13.00 uur! Alle deelnemers verzamelen een halfuur van tevoren. Als het zover is nemen we met z'n allen een lange aanloop vanaf het strand. Samen staan we sterk en luiden we het nieuwe jaar in met een plons! Dat doen we in stijl, met dank aan Unox. Na de duik staat er op het strand een warme lekkernij klaar.

Bezoek de website

Bussloo

Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid is de nieuwjaarsduik terug op recreatiegebied Bussloo! Deze duik vindt plaats bij Strandhuys de Enk, waar vuurkorven en een grote tent op het strand geplaatst worden. In de tent kun je je omkleden en waardevolle spullen in bewaring geven. Om 13.45 uur begint de gezamenlijke warming-up!  
 
Daarna gaan we aftellen en duiken we om klokslag 14.00 uur het nieuwe jaar in. Daarbij staat veiligheid voorop: er is EHBO en er zijn duikers in bootjes. Na de frisse duik kun je opwarmen met warme chocolademelk, oliebollen en thee. Wil je nog warmer worden? Bij Strandhuys de Enk kun je binnen of op het verwarmde terras een hapje en een drankje doen.

Bezoek de website

Rhederlaag

Warming-up, training, muziek, foodtrucks en gezelligheid; de Giese Nieuwjaarsduik op recreatiegebied Rhederlaag heeft het allemaal. Wat je betaalt om deel te nemen? Helemaal niks! Je krijgt ook nog eens gratis poffertjes. Recreatiegebied Rhederlaag is enorm: het heeft een oppervlakte van drie vierkante kilometer. De Giese Nieuwjaarsduik vindt plaats op het strand bij de Giese Kop, één van de vier officiële zwemwaterlocaties op Rhederlaag. 
 
Zoals gewoonlijk is deze nieuwjaarsduik verbonden aan een goed doel! Dit jaar is dat Pink Ribbon, onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Zij financiëren onderzoek en projecten op het gebied van borstkanker. De Giese Nieuwjaarsduik wordt een mooi evenement voor een prachtig doel! Het gaat van start met om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De duik is om 15.00 uur en begint na een warming-up onder leiding van atleet Anke Ijsveld.

Bezoek de website

Nevelhorst

Woon je in de buurt van Didam? Kom dan naar recreatiegebied Nevelhorst en begin het nieuwe jaar met een duik in het Baggergat! Deze nieuwjaarsduik is een echte lokale traditie waar steeds meer mensen aan geloven. Het is nu twee jaar sinds de laatste editie en er wordt een recordaantal deelnemers verwacht. De organisatie is in goede handen: carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem leiden het evenement in goede banen. Deelname is gratis; je gaat om 13.00 uur het water in.

Hambroekplas

Last but not least: midden in de Achterhoek kun je om 14.00 uur een duik nemen in het water van recreatiegebied Hambroekplas! Het is een uniek gebied dat bestaat uit drie verschillende plassen, omgeven door een variatie aan natuur. Die variatie is kenmerkend voor de Achterhoek en prachtig om te zien. De nieuwjaarsduik wordt georganiseerd door Stichting Promotie Borculo en beloont jouw deelname met… heerlijke erwtensoep!