Mountainbike- en ruiterroute Berendonck afgesloten

Mountainbike- en ruiterroute Berendonck niet begaanbaar door werkzaamheden

19-04-2018

De komende periode vinden werkzaamheden plaats aan de achterzijde van recreatiegebied Berendonck. Door deze werkzaamheden zullen bestaande gedeeltes van de mountainbike- en ruiterroute afgesloten zijn. Afgelopen jaar zijn verschillende nieuwe paden aangelegd. Naar aanleiding daarvan kunnen nu de paden afgesloten worden, die in verband met de vergunning van de provincie Gelderland in het dassenleefgebied verwijderd moeten worden. De werkzaamheden zijn binnen enkele weken afgerond. De aannemer probeert de overlast voor recreanten tot een minimum te beperken.

De werkzaamheden vinden plaats op het gedeelte van Berendonck dat tegen de snelweg aan ligt. Door de bouw van het thermencomplex is vorig jaar de padenstructuur gewijzigd en zijn er mooie betonnen paden aangelegd waardoor bezoekers een 'rondje Berendonck' kunnen doen.

De ruiterroute wordt verlegd in verband met de aanleg van het leefgebied voor de dassen dat onderdeel vormt van de vergunning van de provincie Gelderland als compensatiemaatregel. Ruiters kunnen langs de hoofdweg van het nieuwe thermencomplex de route volgen. 

Over de mountainbikeroute is eind vorig jaar reeds gecommuniceerd dat deze niet meer begaanbaar is. Er wordt eind 2018 in samenspraak met de initiatiefnemer van de mountainbikeroute gekeken of en hoe de route terugkeert op Berendonck. Zie hier de vermelding over de mountainbikeroute.