Tweede fase vernieuwing wandel- en fietspaden Berendonck (afgerond)

Vorig jaar is gestart met de eerste fase van de vernieuwing van wandel- en fietspaden op recreatiegebied Berendonck. Sinds maart 2017 is de tweede fase gestart. Berendonck wordt hiermee nog aantrekkelijker voor wandelaars, hardlopers en fietsers. De werkzaamheden kunnen enige overlast voor bezoekers met zich meebrengen. Er wordt getracht dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden zijn, afhankelijk van het weer, naar verwachting begin mei gereed, zodat voor de start van het nieuwe recreatieseizoen Berendonck klaar is om weer vele strandbezoekers te ontvangen. 

De werkzaamheden bestaan enerzijds uit de reconstructie van bestaande paden. De huidige paden zijn na 40 jaar ‘op’: er vallen scheuren en gaten in en boomwortels komen er op verschillende plaatsen doorheen. Deze worden vervangen door betonpaden. Dit materiaal is duurzaam, vraagt weinig onderhoud en gaat dus lang mee. Een ander voordeel is dat wortels niet door het pad omhoog kunnen komen. Ideaal voor een wandel- of hardlooprondje, of fietstochtje om het meer.

Anderzijds zullen andere bestaande paden worden verwijderd  en op andere delen worden nieuwe paden aangebracht. Al met al een verbetering voor het parkkarakter van Berendonck.
Voor de paden wordt beton gebruikt. Dat is duurzaam omdat het minder onderhoud vraagt en veel langer meegaat dan bijvoorbeeld asfalt. In tegenstelling tot asfalt geeft beton geen scheuren, verzakkingen of hobbels veroorzaakt door boomwortels. 

 

(Bericht: 3 maart 2017)