Zeumeren

Laatste nieuws

Waarschuwing voor blauwalgen op Zeumeren

19-10-2018

Leisurelands heeft blauwalgen aangetroffen op Zeumeren en adviseert bezoekers om contact met de blauwalgen te vermijden en honden er niet in te laten zwemmen of van te laten drinken. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water en zijn door hun blauwgroene kleur goed te herkennen. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteri├źn die naar het licht groeien doordat het water als gevolg van de lange zomer warmer is dan gebruikelijk. Leisurelands heeft waarschuwingsbordjes geplaatst.

Vermijd aanraking met blauwalgen
Mensen die in contact komen met de blauwalgen kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Dat kan gebeuren bij het inslikken van water of als men via de huid of ogen in contact komt met de blauwalgen. Dieren die het water drinken, kunnen ernstig ziek worden of er zelfs aan overlijden. Bij honden die ziek worden is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier met blauwalgen in aanraking is geweest.

Waarschuwingsbordjes
Leisurelands heeft waarschuwingsbordjes geplaatst. Bezoekers wordt aangeraden om contact met het blauwalgen te vermijden en honden er niet in te laten zwemmen of van het water te laten drinken. 

Meer informatie over blauwalg is te vinden op de website van Waterschap Vallei en Veluwe, www.vallei-veluwe.nl/blauwalg.