Zeumeren

Laatste nieuws

Aangepaste openingstijden Zeumeren: gesloten tijdens Pinksterweekend en vanaf 2 juni dagelijks open tot 18.00 uur

29-05-2020

Om herhaling van de problemen tijdens het drukke Hemelvaartweekend te voorkomen hebben Leisurelands - terreineigenaar van recreatiegebied Zeumeren - en de gemeente Barneveld overleg gevoerd over aanpassingen van de openstelling van het gebied. Er zijn afspraken gemaakt over de openingstijden en het toezicht. Alleen op die manier kan Zeumeren geopend blijven en krijgen we samen corona onder controle. Leisurelands vraagt bezoekers om begrip.

Zeumeren gesloten tijdens Pinksteren
Recreatiegebied Zeumeren blijft in het Pinksterweekend (zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni) voor alle bezoekers gesloten. Dat geldt ook voor alle voorzieningen op het terrein. Alle toegangen, dus ook de ingangen voor wandelaars en fietsers, worden afgesloten. De reden is dat het mooi weer wordt en weer een toestroom van veel bezoekers wordt verwacht. Omdat er op Hemelvaart sprake was van een onbeheersbare situatie is besloten om het gebied nu tijdelijk af te sluiten en na het Pinksterweekend weer beperkt open te stellen.

Van 2 juni tot 1 juli dagelijks geopend tot 18.00 uur 
Vanaf dinsdag 2 juni tot in ieder geval woensdag 1 juli is Zeumeren dagelijks geopend van 08.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds (ook voor autoverkeer). Dit betekent dat het gebied eerder wordt gesloten dan de normale sluitingstijd van zonsondergang. Deze maatregel is gericht op het voorkomen van overlast door veel bezoekers ’s avonds. De ondernemingen zoals de waterskibaan, de shortgolfbaan, het paviljoen en Zeumeren zijn dus ook gebonden aan deze openingstijden. Het recreatiegebied is deze periode uitsluitend bereikbaar via de twee hoofdingangen (bij de slagbomen). De andere ingangen blijven gesloten. 
    
Extra toezicht
Leisurelands en de gemeente Barneveld hebben aanvullende afspraken gemaakt over het toezicht op en bij het recreatieterrein. De komende tijd wordt er extra structureel toezicht ingezet, ook buiten de openingstijden. Wie het recreatiegebied na opening betreedt, kan worden beboet. 

Afspraken gemeente Barneveld en Leisurelands
De afspraken zijn in gezamenlijkheid en op basis van de noodverordening tot stand gekomen. Het doel is bezoekers van Zeumeren een ontspannen verblijf te blijven bieden binnen de richtlijnen met betrekking tot corona. "We zijn tevreden met de afspraken die we hierover samen met Leisurelands hebben kunnen maken. Op deze manier kunnen inwoners en bezoekers vanaf 2 juni weer dagelijks ontspannen en hopen we overlast te voorkomen. We volgen de situatie nauwgezet, en sturen bij als het nodig blijkt”, aldus burgemeester Asje van Dijk.